fb
Книги и киноСпециални

Netflix подготвя поредица от анимационни сериали по Роалд Дал

1 мин.

Netflix ще разработи поредица от анимационни сериали, базирани на книгите на Роалд Дал, съобщава Variaty. Проектът е поучил благословията на семейството на писателя и ще бъде продуциран съвместно с компанията Roald Dahl Story Coкоято отговаря за правата над произведенията му.

В официалното си изявление относно новото партньорство от Netflix коментират, че ще запазят „въздесъщия дух и стил на Дал“. Същевременно обаче не възнамеряват да пресъздават дословно книгите му, а да изградят „вселена от истории“, която ще се простира отвъд вече съществуващите адаптации на негови творби.

Заглавията, които ще бъдат екранизирани, включват „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „ГДВ“, „Семейство Тъпашки“, „Чарли и Големият стъклен асансьор“ и „Невероятното лекарство на Джордж“ (изд. „Enthusiast“).

Вдовицата на Роалд Дал – Фелисити Кросланд, споделя:

Мисията ни, която умишлено звучи толкова възвишено, е възможно най-много деца по целия свят да изпитат уникалната магия и позитивното послание в историите на Роалд Дал. Партньорството с Netflix бележи значима стъпка към осъществяването на тази цел и изключително вълнуваща нова глава за Roald Dahl Story Co. Знам, че Роалд би бил във възторг.

Продукцията на първия от анимационните сериали ще започне през 2019 г. Официалния тийзър можете да гледате тук:

[ + ]