fb
Ревюта

Красивата Зъбландия и здравето на детските зъби

1 мин.

Като родител може би всяка вечер ви се налага да повтаряте на децата безчет пъти да отидат да си измият зъбите и да си лягат. Малчуганите най-накрая склоняват да ви послушат само за да се появят след максимум трийсет секунди с твърдението, че са готови с миенето.

Ако описаната ситуация е ежедневие, което искате да промените, „Невероятно пътешествие в Зъбландия. Книга за здравето на детските зъби“ (изд. „Кибеа“) на Олга Епифанова е отличен помощник в начинанието. С водачи като кътника Митя и кучешкото зъбче Коля децата изследват прекрасната страна Зъбландия. Научават за произхода ѝ, какви видове зъби съществуват, каква е функцията им, какво е полезно за тях, какво им вреди, как и с какво да ги почистваме правилно, каква е ролята на зъболекаря, какво прави ортодонтът и още куп интересни неща.

Книгата е в голям формат, богато илюстрирана, с кратки и разбираеми за децата текстове (понякога в комиксов формат), които обаче не опростяват излишно информацията и не спестяват запознаването с правилните наименования и термини. Разделянето на сбити теми, заемащи по един разтвор, е удобно и позволява четене на определен брой глави в зависимост от времето, с което разполагате, и нагласата на детето.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!