fb
НовиниПо света

Nielsen придобива продуктите за изследване на издателски пазари на Bowker

2 мин.

nielsen-bowkerВ един ход, с който ще си осигури подобряване на възможностите за наблюдение на пазара на хартиените и електроните книги на глобално ниво, международният гигант в областта на информационния анализ Nielsen придобива някои продукти на Bowker за проследяване на продажбите.

Сделката ще приключи до месец и дава на Nielsen възможност за измерване на продажбите на електронни книги в САЩ и Великобритания, а също и за проследяване тиражите на книгите и тенденциите в продажбите по на различни демографски критерии. В придобитото подразделение Business Intelligence and Commerce Solutions, се включват продуктите PubTrack Higher Education, PubTrack Digital, PubTrack Christian, Books and Consumer Surveys, услугата за потребителски проучвания и свързани с тях изследвания BML (The Biomedical Library), PubNet, PubEasy и PacStream, препродаващ партньорството си с B2Be в Австралия.

Джонатан Ноуел, управител на Nielsen Books, обяснява за сделката:

Нашите услуги се допълват прекрасно. Nielsen има водеща позиция на пазара за решения за книжната търговия в Обединеното кралство, Bowker има подобна позиция в Северна Америка. В САЩ Nielsen има чудесно покритие за следене на продажбите на печатни книги, а Bowker – на електронни книги. И докато Nielsen е лидер в проследяването на продажбите, Bowker има водеща позиция в анализиране на поръчки на книги от клинетите. Нашата обща визия е да ви предоставим статистики, инструменти, идеи и решения, свързани с търговията, които ще надвишат вашите настоящите и бъдещи очаквания.

Според официалното съобщение на Bowker, след продажбата екипът на компанията ще се съсредоточи върху подобряването на своите решения за търсене на книги в онлайн каталози и услуги за класифициране на издания.

[ + ]