fb
НовиниПо света

Нийл Геймън подготвя първата си видео игра

3 мин.

Нийл Геймън, любимият съвременен фантаст на милиони по целия свят, който наскоро ни впечатли и със своя нов роман Ocean at the End of the Lane, обяви пускането на своята първа видео игра – Wayward Manor, съобщава Mashable. След изключително успешна кариера от повече от 20 книги в различни жанрове, този проект е първата изцяло реализирана игра на автора.

Вдъхновена от любовта на Геймън към свръхестественото и жанровете на фарса, играта следва злополуките на призрак, който не иска нищо повече от спокоен задгробен живот и да изрита пъстрата смесица от хора, живеещи в къщата, която някога е наричал дом. Действието се развива в готическо имение в Ню Ингланд и обхваща времевия период от 20-те години на ХХ век до не много далечното бъдеще. Докато призракът непрестанно се опитва да се отърве от заселниците, той постепенно разбира повече неща около мистерията на своята смърт и задгробния живот.

Пред Mashable Геймън споделя, че е вдъхновен от класически филми като Arsenic and Old Lace и The Man Who Came To Dinner, както и животът в Ню Ингланд. „Играта е свежа, шантава и е хубаво, че представя различни гледни точки”, коментира Геймън.
„Въртеше ми се идеята за мъж и къща в период от около 200 години, като си мислех, колко би било забавно в историята да има нещо, с което ти самият можеш да се включиш.”, допълва авторът.

За създаването на играта Геймън работи с независимото гейминг студио The Odd Gentleman and Moonshark, като за съвместната им работа споделя „Мисля, че най-голямата изненада беше, че бях въвлечен в проекта. Никой не го очакваше, аз нямах времето. Просто беше забавно и аз трябваше да си намеря време.“

“В края на 90-те прекарах доста време, работейки с различни гейминг компании. Това, което се случваше обаче бе, че аз влагах изключително много работа тези проекти, но точно в момента, когато нещо трябваше да се случи, тези компании фалираха.“, отбелязва световноизвестният писател.

Геймън обяснява също, че докато обикновено в игрите, ако си в къща, обитавана от призраци, се предполага да ходиш из нея безстрашно със своето фенерче и приспособления за лов на духове, в настоящата игра всичко, което правиш е с цел да бъдеш оставен на мира в своята прекрасна къща. Геймън споделя “Не искам да споделям много, но мога да кажа, че сте били убити някъде през 1880 и сте били убити с причина”

Играта ще е достъпна за феновете още тази есен и ще може да се играе на PC, Mac и таблети. За феновете, поръчали играта предварително ще има и специални награди включващи лимитирани издания, възможност да се именува определен герой в играта и дори лична вечеря със самия Геймън.

[ + ]