fb
НовиниПо света

Нийл Геймън с поредно щуро предизвикателство към своите фенове

1 мин.
НовиниПо света

Нийл Геймън с поредно щуро предизвикателство към своите фенове

1 мин.

Neil Gaiman drawingКой каза, че социалните медии не са забавни? И че не могат да са полезни за „говоренето“ между авторите и техните фенове? Както винаги, Нийл Геймън е сред хората, които най-често опровергават дори най-беглите мисли в тази насока.

Последният пример е от четвъртък вечер, когато Нийл и съпругата му Аманда Палмър пуснаха поредното предизвикателство за почитателите на фантаста. Двамата вечеряли в нюйорския ресторант Balthazar и тoй започнал да скицира нещо върху салфетка. Аманда обаче успяла да го убеди, вместо да изхвърлят рисунката, да я скрият наблизо и да пуснат местоположението й в Twitter, за да може някой от последователите им в микроблогинг платформата да я открие.

Това обаче направили журналистите от американския офис на Guardian, който се намирал на броени метри от мястото на „съкровището“. След това те на своя сметка поканили двойката през Twitter да им гостува в петък. Самият Геймън разказва за случката в редакцията на медията.

И ако си мислите, че е лесно да имаш писател на гости в редакцията си, вижте какво се случи с Twitter-потока на @GuardianUS, докато самият Нийл Гемън пускаше новини там в петък следобед.