fb
БиблиотекитеНовини

Нова библиотека и ежемесечни срещи с писатели в пловдивска гимназия

1 мин.
Библиотека в ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив

Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив се сдоби с нова библиотека и два кабинета, оборудвани с техника по проект за дигитализация към община Пловдив. Това съобщи заместник-директорката на училището Вихра Ерамян в интервю за БНР.

Иновациите, целящи да направят учебния процес интересен и ползотворен, са стигнали до няколко пловдивски училища, каза още Вихра Ерамян. Тя с гордост сподели, че ЕГ „Иван Вазов“ е получила награда за най-иновативни библиотечен съвет и библиотека. Интересът към четенето от страна на учениците в гимназията е огромен, като най-малко веднъж в месеца им гостува съвременен български писател.

Недялко Славов с ученици от ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив

Училищната библиотека е богато снабдена не само със съвременни български книги, а и с оригинални издания на шестте преподавани езика в гимназията. Подкрепа за това оказват посолствата на Испания, Италия, Германия и Франция.

Пред БНР Ерамян изразява надежда, че новата нормативна уредба ще е насочена към това учителите да са спокойни и да им бъде дадена възможността да се подготвят достатъчно добре, за да са в крак със съвременните информационни технологии и интерактивните методи за преподаване.

Според нея административните формалности, които в момента са част от работното им ежедневие, трябва да се намалят драстично.

[ + ]