fb
@-книгиБуккросинг

Нова къщичка за книги в бургаско училище

1 мин.
burgas-kushtichki-za-knigi
Къщичка за книги в Бургас

Къщичката за книги в училищния двор на ОУ „Братя Миладинови“

Учениците от ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас получиха подарък непосредствено преди коледните празници, съобщава сайтът на в.“Черноморски фар“. В двора на училището бе монтирана къщичка за книги по модела на малките безплатни библиотеки („Little Free Libraries“). Идеята е на училищното настоятелство и младежката организация към Ротаракт клуб Бургас-Пиргос.

На откриването присъстваха много ученици и представители на ОУ „Братя Миладинови“ и благотворителната организация. Константина Караиванова, заместник-председател на Училищното настоятелство, подчерта, че малката библиотека на открито ще насърчи четенето сред децата и ще подпомогне образованието им.

Георги Сакалиев – президент на младежката структура на Ротаракт-Бургас, разказа за проекта „Седни и прочети“. Той припомни, че това е вторият кът за четене на открито в Бургас, след като първият бе открит през лятото в Морската градина.

„Видяхме, че има голям интерес към къщичката и затова решихме да направим подарък на децата преди Коледа и да спонсорираме създаването и на втора такава“, сподели той.

Организацията има намерение през 2016 година да монтира още къщички на посещавани места в града.

На снимката на публикацията:първата къщичка за книги в Морската градина