fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 12 септември 2021

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Синът на майстора на маски“ от Алисън Ричман

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 7 септември 2021 г.
Превод: Паулина Мичева
Редакция: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: 1890 г. в Япония Кийоки Ямамото учи традиционните техники на японското изобразително изкуство. Баща му е посветил живота си на изработването на маски за театър Но и очаква единственият му син да го наследи. В търсенето на своя път, Кийоки се оказва на ръба на една отмираща епоха и раждането на друга. Разкъсван е между сакралните традиции на театър Но и копнежа по изобразителното изкуство, Париж и импресионистите. Трябва да избере между синовния дълг и следването на собствените си мечти.

„Четиримата заподозрени“ от Агата Кристи

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 7 септември 2021 г.
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за „Първата дама на криминалния жанр“. В „Четиримата заподозрени“ мистериите дебнат от всяка страница и дори и стените имат очи… и крият мрачни тайни. Еркюл Поаро, госпожица Марпъл и знаменитият тандем – Томи и Тапънс, се изправят срещу майсторски заговори, изпечени престъпници и ловки измамници. Когато убиецът е наглед извън подозрение, когато злодеянието е толкова прецизно, че дори не е сигурно дали е извършено, когато изборът на оръжие е неочакван  – героите на Агата Кристи се намесват, за да ви поведат по следите на… почти перфектните престъпления.

„Тайните на Марс“ от Хули Леонис

Издава: „Апостроф“
Дата на публикуване: 8 септември 2021 г.
Редакция: Ани Младенова
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Марс е моторът в нашето съществуване. Той задейства процесите и определя както темпото, така и начина ни на действие. Без да познаваме неговите особености и сила, трудно бихме могли да подредим пъзела на собствения си живот и да се свържем с личната си истина. Тази книга е път навътре към собственото ни Аз. С уникалното си усещане и интерпретация на астрологията Хули Леонис ни разкрива всичко, което трябва да знаем за една от най-важните планети в рождената ни карта. Позицията на Марс в рождената ни карта показва по какъв начин реализираме енергията си в живота. Буквално преведено, тя е индикация за това какво ни активира и мотивира да действаме и какви ще са реакциите ни в дадена ситуация. Марс, разбира се, се свързва и със секса. Той показва как общуваме сексуално с другите, какво ни харесва и ни носи удовлетворение. 

„Бели петна“ от Венелина Петкова

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 8 септември 2021 г.
Редакция: Зорница Харизанова
Дизайн на корицата: Диляна Манавска

За книгата: „Една невероятна поетична книга, родена на кръстопътя на далекоизточното светоусещане и ежедневието на едно съвременно българско момиче! Пресечна точка, на която талантливото перо и четка с туш на Венелина Петкова раждат десетки хайку, калиграфии и хайбуни, правещи осезаеми границите на феноменалния свят, но излизащи извън него.“ – Зорница Харизанова

„Водораздел“ от Андрей Фурсов

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 9 септември 2021 г.
Превод: Ива Николова
Редакция: Любен Козарев
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Първата книга на проф. Андрей Фурсов, преведена на български език, е сборник от статии, посветени основно на най-важния проблем на съвременността – нейната кардинална трансформация. Според автора човечеството вече пребивава в най-опасната и драматична точка: повратната точка, от която няма връщане назад. Старата епоха на класическия капитализъм и Модерността вече са минало,  а новата епоха е все още неясна, но със сигурност плашеща. Нейните вестители – конници на Апокалипсиса – вече са тук: загубата на динамика и смисъл в западното ядро на света, надигащият се мощен реванш на Третия свят, новото Велико преселение на народите, драматичните климатични и технологични промени. Спокойните години свършиха; идва времето на историческата разплата. И в тази жестока епоха шанс да преминат отвъд ще имат само тези общества, народи и групи хора, които имат адекватна картина за света, борбена стратегия и тактика за налагане на своята истина и своя интерес. 

„Харлийн (книга 1)“ от Степан Шеич

Издава: „Artline Studios“
Дата на публикуване: 10 септември 2021 г.
Превод: Здравко Генов

За комикса: „Пътят към АДА е постлан с ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ. По пътя видях БЛЕД МЪЖ и той ми се УСМИХНА…“. Д-р Харлийн Куинзел, интелигентна млада психиатърка, решена да излекува лудостта в Готам, предприема отчаяни мерки, за да спаси града от него самия. Вижте раждането на легендарния суперзлодей Харли Куин в този забележителен преразказ на извратената и трагична любов на Харли и Жокера от прочутия сценарист и художник Степан Шеич (Аквамен: Подземен свят).

„Кало Змея 3: Герои от кал” от Милен Хальов

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 11 септември 2021 г.
Редакция: Ганка Филиповска
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: След вълнуващите приключения в Долната земя Кало Змея най-после открива как да стигне до родното място на своя баща – Тилилей, мистичния змейски град в облаците. Но това не е борбеното момче, което скача по покривите на Румица и е готово да предизвика целия свят. След толкова битки и поражения, след толкова загуби и натрупани болки смелото момче е склонно да се предаде и да понесе наказанието за делата си. Сега единствено прошката може да го спаси. Но дали ще я намери в Тилилей? В търсенето си Кало ще открие още истини за своя произход, за съществуването на древно зло, а един неочакван обрат ще доведе до сбъдване на най-големия кошмар – всесилната ламя се възправя и сякаш нищо не може да я спре.

„Каменна принцеса“ от Девни Пери

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 11 септември 2021 г.
Превод: Милена Илиева
Редакция: Вили Вълканова
Корекция: Ина Тодорова
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: Пресли Маркс току-що се е превърнала в клише – булка, зарязана пред олтара. Облечена в бяло, застанала пред приятелите си, тя трябва да ги информира, че годеникът ѝ – поне според смс-а, който ѝ е пратил – е забравил за сватбата им. Унизена и бясна, тя се скрива от света и се отдава на работата си. Това, което прави в автосервиза, не е блестяща кариера, но поне я крие от светлините на прожекторите. Поне докато в града не пристига Шоу Валънс. Холивудската звезда ще играе главна роля в екранизацията по печално известното убийство на Амина Дейлий. Лошото обаче е, че когато не е на снимачната площадка, той си губи времето в сервиза, докато гледа как момчетата му сглобяват мотор, достоен за ролята на Дрейвън. И страшно много я дразни с глупавата си усмивка. За капак на всичко, трябваше да си тръгне веднага, щом снимките приключат, не да се нанася в къщата до нейната.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.