fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 14 август

4 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Как да си здрав като дракон“ от Щепанка Секанинова и Вероника Захарова

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 8 август 2022 г.
Превод: Анета Пантелеева
Редакция: Любослава Русева
Художник на корицата: Вероника Захарова,
Адаптация на корицата: Анна Георгиева

За книгата: Ох! Ох! Боли! Само го чуйте как жално плаче… Дракончето от пещерата има зъбобол и няма представа, че една упорита малка принцеса идва да се погрижи за него. Хайде, драконче, стига толкова! Вземи тези четка и паста за зъби и урокът може да започне… Съвсем скоро плачещият и разхвърлян дракон ще стане най-добър приятел на принцесата! Благодарение на нея той ще се научи да си мие ръцете и зъбите, както и да си подрежда стаята. Ще хапва зеленчуци и ще замени мързела със забавен спорт… Искате ли да се присъедините към приключенията на дракона, докато той опознава здравословния начин на живот? Да? Тогава нека малката принцеса ви покаже как се прави…

„Най-добрите хумористични разкази на прочути писатели“ от Колектив

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 8 август 2022 г.
Отговорен редактор: Иван Атанасов      
Превод: Венера Атанасова, Огняна Иванова

За книгата: Настоящата антология представя най-добрите хумористични разкази на 16 известни писатели, някои от които са прочути именно с духовитостта си (Джеръм К. Джеръм, Марк Твен, О. Хенри, Саки), докато други са изпробвали броени пъти перото си в сферата на смешното. Сред тях има както класически автори като Биърс, Доде, Балзак, Дойл, Лондон, Киплинг, По, Хоторн и Чехов, така и по-непознати у нас имена като Бари Пейн, Брет Харт и У. У. Джейкъбс. Половината от избраните разкази излизат за пръв път на български език.

„Американски деликатеси“ от Катерина Стойкова

Издава: ICU
Дата на публикуване: 10 август 2022
Дизайн на корицата: Люба Халева
Редактор:
Невена Дишлиева-Кръстева
Коректор:
Ива Колева
Предпечатна подготовка:
Асен Илиев

За книгата: „Американски деликатеси” говори за дързостта да загърбиш един живот и да скочиш в друг. Човекът в нея емигрира не само в нови географски територии, той се преселва в неизследвани кътчета на душата си, в нови връзки и непознати състояния, прави равносметки, задава (си) въпроси. Красивата съзерцателност е смесена с болезнени философски разсъждения, които пробуждат непознати светлини в душата на читателите.

„Малки тайни” от Дженифър Хилиър

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 11 август 2022 г.
Отговорен редактор: Милена Ташева
Превод: Цветомира Векова
Редактор и коректор: Велислава Вълканова
Дизайн на корица: Живко Петров  

За книгата: Едно малко момче не може да изчезне безследно, нали? Най-големият страх на всеки родител става реалност в напрегнатия, многопластов и майсторски трилър „Малки тайни“ от изгряващата звезда на криминалната литература Дженифър Хилиър. В духа на зашеметяващите книги на Джилиан Флин, Саманта Даунинг и Алис Фини, „Малки тайни“ е безпощаден разказ, който изследва какво се случва, когато хората са доведени до ръба на пропаст, откъдето няма връщане назад. И напомня, че понякога истина боли много повече от лъжите.

Колко е лесно да бъдеш обичан. 25 истории от учениците на Стефан Данаилов“ от Александра Александрова

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 12 август 2022 г.
Дизайн на корицата: Теодора Югова

За книгата: „Стефан Данаилов учеше студентите си не само как да бъдат добри актьори, но и добри хора. Как да завладяват сцената, без да изгубят себе си извън нея. Как да проявяват еднакво уважение към директора в театъра и към портиера и да бъдат щедри. Защото рано или късно животът ще се отплати. Вярвам, че всеки, свързан с актьорската професия или не, има какво да вземе от тази книга.“
Ива Папазова

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.