fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 18 септември

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Изгубеният ангел“ от Хавиер Сиера

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 13 септември 2022 г.
Превод: Людмила Ненкова             
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата:
Георги Станков                                                            

За книгата: Докато работи по реставрацията на катедралата в Сантяго де Компостела, Хулия Алварес получава опустошителна новина – съпругът ѝ Мартин е бил отвлечен край връх Арарат в Североизточна Турция. Зад похищението стои мистериозна секта от Близкия изток, чиито последователи вярват, че са наследници на ангелите. Тяхната цел е Мартин да им помогне да се върнат у дома, в райските градини. Единствената надежда за спасение на Мартин е съпругата му да събере кураж и да се довери на собствените си способности. Неусетно Хулия е въвлечена в опасна надпревара за контрола над два древни камъка, които според легендите могат да установят връзка директно с Всевишния. Само че от тази невиждана власт са поблазнени не само религиозните екстремисти, но и самият президент на САЩ.

„Малките навици“ от д-р Б. Дж. Фог

Издава: „Локада“
Дата на публикуване:
14 септември 2022 г.
Превод: Деница Каракушева
Редакция: Радостин Желев
Дизайн на корицата: Венета Гергова

За книгата:  Новаторският метод на д-р Фог за бързо и лесно изграждане на навици ще ви помогне да се промените. Съдържанието в тази книга е практично, незабавно приложимо и най-важното – съвсем ново. „Малките навици“ не е просто обобщение на съществуващите методи. Всяка глава споделя революционни прозрения и прости стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите живота си.
Без усилия, така лесно както се усмихвате.

„Последното, което ми каза” от Лора Дейв

Издава: „Сиела”
Дата на публикуване: 15 септември 2022 г.
Отговорен редактор: Мирослав Александров
Преводач: Богдан Русев
Коректор: Мария Венедикова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: „Последното, което ми каза“ на Лора Дейв е феномен, покорил сърцата на над два милиона читатели по целия свят! Носител на наградата за най-добра книга на годината в категория трилър на Goodreads Choice Awards! Бестселър на New York Times в продължение на 48 седмици! Книга на месеца на Amazon за май 2021-а!
С напрегнат сюжет, неочаквани обрати и почти интимен поглед към отношенията в едно семейство „Последното, което ми каза“ ще промени представите ви за съвременна мистерия.

„Симфония „Европа“ от Габор Т. Санто

Издава: „Ерго”
Дата на публикуване: 15 септември 2022 г.
Превод: Юлия Крумова
Редакция: Нели Димова
Дизайн на корицата: Жанет Цанова

За книгата: Роман за възмъжаването на момчето музикант Андраш, възпитано в трансилванско румънско-унгарско семейство, в сянката на Студената война и Секуритате, роман за историята на една любов, преодоляла разстоянието между Клуж Напока и Западен Берлин, където младежите търсят своето аз по време на студентските движения от 1968 година и тероризма.

„Моят живот в рекламата“ от Клод Хопкинс

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 15 септември 2022 г.
Отговорен редактор: Маргарита Крумова
Превод: Петя Здравкова; Боян Дуранкев (предговор)

За книгата: Наричат Клод Хопкинс „най-добрият рекламист на XX в.“ и „класик на продажбите“. Защо идеите на този пионер в рекламата са актуални и до днес? Просто е – защото работят.  Рекламата е умноженото умение да се продава и Клод Хопкинс знае точно как. Именно той въвежда предварителните проучвания и разработва пробния маркетинг. Негова е идеята за масово използване на безплатни мостри, така че клиентите сами да се убедят в качеството на рекламирания продукт. Хопкинс разбира важността на психологията и използва любопитството – един от най-силните човешки стимули – в изработката на рекламните си стратегии. Всяко рекламно приключение в началния си етап означава просто да почувстваш пулса на обществото. Да дадеш на хората това, от което имат нужда. Или просто да създадеш „нови желания“. Във всеки рекламиран продукт Хопкинс открива онова уникално качество, което го отличава ярко от продуктите на конкурентите. Този подход той нарича „затвърждаване на предимството“. Вярва, че рекламата съществува само за да продаде нещо, и резултатите ѝ трябва да бъдат измерими.

„Сляпа върба, спяща жена” от Харуки Мураками

Издава: „Колибри”
Дата на публикуване: 16 септември 2022 г.
Превод: Надежда Розова
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Двайсет и четири разказа, изтъкани от спомени, сънища и фантазии и родени от индивидуални представи за опустошително земетресение – зловредни дървета, тайни желания, маймуна престъпник, леден човек, загадъчна празна кутия, безконечни тъмни коридори, – в които героите търсят пътя към своя истински „аз“. Дали по време на сърф ваканция на Хаваите, любовно изгнание в Гърция, случайна среща в Италия, или в желязната хватка на ежедневието, героите на Мураками преодоляват мъчителна скръб, невъзможна любов, споделена доброта и непреодолимо отчуждение между хора, които би трябвало да бъдат най-близки. Изкусният майстор на формата Харуки Мураками обхожда целия спектър между сюрреалистичното, магичното и рутинно земното, и създава истории, които са едновременно поучителни, изненадващи и безмилостно забавни. 

„Последният олимпиец“, романът в комикс от Рик Риърдън

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 17 септември 2022 г.
Превод: Александър Драганов
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Таня Симеонова
Дизайн на корицата: Jim Titus

За книгата: Героите са се подготвяли цяла година за битката с титаните, знаейки, че шансовете не са на тяхна страна. Кронос е по-силен от всякога. Докато олимпийците се опитват да възпрат вилнеещото чудовище Тифон, Господарят на времето поема към Ню Йорк, където Олимп стои напълно беззащитен. И докато битката за западната цивилизация опустошава улиците на Манхатън, Пърси Джаксън се изправя пред ужасяващото подозрение, че може би се сражава и срещу собствената си съдба. Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е на път да разкрие предателство по-велико от самите богове.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.

[ + ]