fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 19 септември 2021

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Другата жена“ от Мери Кубика

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване:  13 септември 2021 г.
Редакция:  Виктория Иванова
Превод: Милена Илиева
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Бестселър на New York Times и бъдеща филмова продукция на Netflix, „Другата жена“ е трилър, който ще ви накара да се съмнявате в собственото си отражение! Мери Кубика заплита история, в която всеки персонаж е потенциален злодей. А читателят се чувства така, сякаш не просто чете за зловещите тайни в новия дом на Сейди и Уил, а прекрачва заедно с тях прага на островната къща. Едно убийство открехва вратата към миналото и оттам надничат лицата на непознати жени, чиито съдби се оказват преплетени с тази на Сейди. Колкото повече тя научава, толкова повече се оплита в мрежа от интриги и лъжи. Докато не разбира, че е пионка в нечии ръце и финалният ход предстои.

„Превъртане“ от Петър Денчев

Издава: “Жанет 45”
Дата на публикуване: 14 септември 2021 г.
Редакция: Борис Минков
Корекция: Елина Янакиева
Дизайн на корицата: Христо Гочев

За книгата: Една старица, подгонена от своя страх към смъртта, внезапно оживява в тялото на млада жена. И разгръща пред себе си шеметна политическа кариера, водеща до упадък на цялото общество. Моралните и нравствени избори не затрудняват героинята на този роман, защото тя е обладана от желанието си да надхитри смъртта. Има ли това отношение към нашето собствено живеене? Как идеите и менталните нагласи пътуват през времето? Тези и други въпроси поставя „Превъртане“ чрез своя забавно-трагичен, но заедно с това и зловещ сюжет. История за едно преобразяване, която поразява целия свят.

„Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“ от Джеймс Макграт

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 14 септември 2021 г.
Превод: Даниел Пенев
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: Мениджърите ежедневно следят за постигането на визията и стратегическите планове на своя екип или компания. В хода на работния процес на тях непрекъснато им се налага да решават множество проблеми, свързани с ръководене на хора и проекти, с противоречия между висшестоящи и подчинени и с провеждането на фирмената политика. Тази книга има за цел да помогне на ръководителите от всички нива на управление, като даде отговори на широк кръг от въпроси, които всеки от тях си задава в даден момент от кариерата си.  

„Падението. Загадката Робърт Максуел“ от Джон Престън

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 15 септември 2021 г.
Превод: Юлия Гешакова
Редакция: Мила Томанова
Художник на корицата: Иван Масларов

За книгата: През февруари 1991 година Робърт Максуел, медиен магнат и бивш депутат от Лейбъристката партия в Парламента на Великобритания, навлиза триумфално с яхтата си „Лейди Гилейн“ в пристанището на Манхатън, за да приключи сделката за покупката на закъсалия „Ню Йорк Дейли Нюс“. На кея са се струпали тълпи от посрещачи, таксиметровите шофьори спират, за да се ръкуват с него, деца му искат автографи. Само след десет месеца Максуел изчезва безследно край Канарските острови от същата яхта, а трупът му е открит няколко дни по-късно. Убийство, нещастен случай, самоубийство, инсценирана смърт? Можем само да гадаем и едва ли някога ще научим истината.

„Тайната на Чакълената планина“ от Бара Дочкалова

Издава: „Емас“
Дата на публикуване: 16 септември 2021 г.
Превод: Анжелина Пенчева
Редакция: Василка Ванчева
Дизайн на корицата: Петра Йозефина Щибицова

За книгата: Криса и Дребосъка, съперници от училище, определено не са от най-примерните деца. Наближава първият ден на ваканцията, а с него и едно голямо изпитание в техния живот – да докажат на тайфата, че са достойни да бъдат приети за членове на Бандата на по-големите, извършваща не дотам добри дела. Но в последния учебен ден двамата намират в градския парк вълшебно камъче, което ги пренася в паралелен свят, свят на разбойници, кралици и фантастични същества. Криса и Дребосъка трябва да преминат през невероятни приключения, за да могат да се завърнат у дома. Освен себе си те успяват да спасят и кралството с център Чакълената планина, което е населено с двойници на самите тях и на техните близки и приятели от реалния свят. Чудната страна успява да ги промени и те осъзнават, че тяхното място е на страната на доброто и от непримирими врагове стават неразделни приятели.

„Когато звездите угаснат“ от Пола Маклейн

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване: 16 септември 2021 г.
Превод: Надя Баева
Редакция: Надежда Розова
Дизайн на корицата: Николай Пекарев

За книгата: Ана Харт е експерт в издирването на изчезнали лица и е много добра в работата си. Когато пристига в Мендосино и научава, че е изчезнало младо момиче, тя открива удивителна прилика с престъпление отпреди много години. Ана трябва да се изправи пред най-тъмната страна на човешката природа. За да се пребори с мъчителните спомени и да продължи напред.

„Изгубени рози“ от Марта Хол Кели

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 16 септември 2021 г.
Превод: Галина Величкова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: 1914 година. Илайза Феридей се отправя на дългоочаквано пътешествие към Санкт Петербург на гости на приятелката си София Стрешньова, братовчедка на императорската династия Романови. Вече си представя как се любува на съкровищата на Русия: катедралата с мозайки от скъпоценни камъни, картините на Рембранд в Зимния дворец на императора, известния руски балет… Плановете ѝ обаче се осуетяват, когато Австрия обявява война на Сърбия, а руската императорска династия не успява да се справи с надвисналата опасност. Илайза едва смогва да се върне в Америка преди избухването на войната, а София и семейството ѝ заминават за провинциалното си имение. Там вземат на работа местно момиче, Варинка, без да подозират на каква опасност се излагат.

„Пиратска яхния“ от Нийл Геймън и Крис Ридъл

Издава: „Artline Studios“
Дата на публикуване: 16 септември 2021 г.
Превод: Десислава Алексиева

За книгата:

Пиратска яхния! Пиратска яхния!
Пиратска яхния обичаме ние!
Пиратска яхния! Пиратска яхния
Изяж я, прогонва тя всички тъги.
Пират да бъдеш можеш и ти!

Весела, забавна и хранителна история с нужните съставки за книга, която ще обикнете завинаги. От носителя на „Медал Карнеги“ и „Медал Нюбъри“ Нийл Геймън и носителя на „Медал Грийнуей“ Крис Ридъл.

„Зад нейните очи” от Сара Пинбъра

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 17 септември 2021 г.
Превод: Надя Златкова
Редакция: Ганка Филиповска
Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Луиз е самотна майка, оплетена в отговорности и задължения. Но една случайна свалка в бар с вълнуващ мъж променя всичко – тя си спомня, че е още млада и привлекателна. До понеделник, когато отива на работа и се запознава с новия си шеф Дейвид. Да, мъжът от бара. Да, женен. За неотразимата Адел, която очарова всички. Да, направили са грешка… макар погледът на Дейвид да казва друго. След което двете жени се запознават… и неочаквано стават близки приятелки. Адел признава, че има нужда от довереник, че бракът ѝ всъщност далеч не е приказката, която изглежда. Дейвид контролира всяка нейна крачка, а тайните от миналото, като съскащи змии, изпълзяват на светло една по една. 

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.