fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 25 юли 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Способни хора“ от Клас Екман

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 19 юли 2021 г.
Превод: Христо Димитров
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Мъж и жена в средата на трийсетте си години се регистрират в хотел. Йохан си представя нощ, изпълнена със забранени удоволствия, докато Ана планира да прекрати аферата им, за да се отдаде изцяло на семейството си. Уикендът обаче няма да протече както са се надявали. Една катастрофална грешка ги принуждава да вземат съдбоносно решение. Оказва се, че това, което изглежда като изход от ситуацията, само поставя началото на поредица от бедствия. Двамата тръгват по кошмарен път, който ги кара да изгубят контрол над иначе обикновения си живот.

„Призрачни огньове“ от Дийн Кунц

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 19 юли 2021 г.
Превод: Сибин Майналовски
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Искането на Рейчъл за развод вбесява съпруга ѝ. Тя никога не го е виждала така ядосан, толкова погълнат от чиста и ужасяваща омраза. И това я плаши. До такава степен, че когато Ерик загива ненадейно в нелеп инцидент, младата жена посреща новината с облекчение. 
Но тялото изчезва от моргата. И внезапно Рейчъл и приятелят ѝ Бен се оказват преследвани от някого – или нещо. Нещо, което оставя диря от трупове след себе си и няма да се спре пред нищо, докато не утоли жаждата си за кръв.
А после в гонитбата се включват и други преследвачи…
Какви тайни е криел Ерик? И наистина ли е мъртъв?

„Спи с мен“ от Снежана Ташева

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 19 юли 2021 г.
Редакция: Калин М. Ненов
Дизайн на корицата: Гергана Грънчарова

За книгата: „Впечатляващ съвременен роман, прям и директен, крие в себе си неочаквани изненади и е колкото за любовта, толкова и за израстването; за преодоляването на личните недостатъци и за компромисите, нужни във всяка връзка.“ – Елена Павлова

„Конфедерация – Тихата война“ от Денис Игнатски

Издава: „Коала прес“
Дата на публикуване: 20 юли 2021 г.
Редакция: Диана Генова
Дизайн на корицата: Мариела Михайлова

За книгата: Първата книга от завладяващата поредица „Конфедерация“ описва нов свят, в който ще се сблъскат различни раси и планети. Изпитания, задкулисни игри, битки и войни ще изправят едни срещу други героите, а те ще опитат да запазят себе си и света който познават. Конфедерацията е под заплахата на неизвестен враг, който се опитва да промени структурата ѝ отвътре. Прибягнала до крайни действия, федерацията се обръща за помощ към Куберт. Той е тикнат в затвор за престъпници против Конфедерацията, въпреки че е бил част от нейно секторно звено. В началото той отказва, но щом разбира, че неговата любима е в беда, се съгласява, решен да преобърне света, за да я открие и спаси. Докато стигне до нея, Куберт разбира много болезнени истини за себе си, които никога досега не е знаел.

„Реката“ от Анна Фиске

Издава: „Изида“
Дата на публикуване: 21 юли 2021 г.
Превод: Росица Цветанова

За книгата: Главната героиня Хелена се чувства така, сякаш просто бяга от кризисните неща около нея, като водата под леда в реката, която пресича по моста всеки ден на път за училище. Хелена иска да бъде по-различна. Да утеши татко си, който е болен. Да се осмели да заговори момчето, което харесва – Андреас от Б клас. Един пролетен ден ледът започва да се пропуква и се случва нещо драматично, което ще я накара да промени погледа си към света, да стане зрял човек.

„Обещанието“ от Луси Даймънд

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 22 юли 2021 г.
Превод: Надя Баева
Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Когато Патрик Шепърд умира при неочаквани и внезапни обстоятелства, той оставя след себе си любящо семейство и брат, обхванат от съкрушителна мъка. За Дан Шепърд единственият начин да намери покой след последната вечер, прекарана с Патрик преди смъртта му – вечер, завършила с грандиозен скандал, заради който Патрик тръгва сам по тъмните улици и намира смъртта си – е да поеме делата на брат си и да помогне на семейството му да се справи.

„Безброй далечни пътища“ от Робърт Джеймс Уолър

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 22 юли 2021 г.
Превод: Стоянка Сербезова-Леви
Редакция: Емилия Л. Масларова
Корекция: Мила Томанова
Художник на корицата: Иван Масларов

За книгата: „Мостовете на Медисън“ на Робърт Джеймс Уолър са се превърнали в съвременна класика, в една от най-четените и обичани книги вероятно защото всички сме били подвластни на това велико чувство – любовта, всички сме били ранени от тъгата на раздялата, всички сме били изправени пред невъзможния избор между дълга и зова на сърцето. Питали ли сте се какво е станало с Робърт Кинкейд и с Франческа? Какъв е бил по-нататъшния им живот? Дали страстта между тях е припламнала като буйно разгорял се огън колкото да бъде потушена бързо от хладните доводи на разума? Или ги е преследвала до края на дните им? И дали съдбите им все пак не са се пресекли отново? Отговори на тези и на много други въпроси ще намерите в „Безброй далечни пътища“, вълнуващото продължение на „Мостовете на Медисън“.

„Блексед 5: Амарило“ от Хуан Диас Каналес и Хуанхо Гуарнидо

Издава: „Artline Studios“
Дата на публикуване: 22 юли 2021 г.
Превод: Венелин Пройков

За комикса: Блексед е в Ню Орлиънс, търсейки работа. Случайно попада на богат тексасец, който моли Блексед да откара колата му обратно до родния му град. Перфектно! Лесна работа и добри пари, да не говорим за красивата кола! Така че детективът приема. Но за негов ужас колата бива открадната на бензиностанция от Чад Лоуъл и Ейб Грийнбърг, двама писатели, които искат да стигнат до Амарило, Тексас. Нещата скоро се объркват, когато Чад стреля по Ейб по време на кавга и го убива. Принуден да бъде в изгнание, Чад намира убежище в един цирк. Но Блексед е по следите му по безкрайните магистрали в Южна Америка…

„Непознатият от гората“ от Харлан Коубън

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 23 юли 2021 г.
Превод: Венцислав К. Венков
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: В новия трилър от класацията на New York Times човек, чието минало е забулено в неизвестности, трябва да намери изчезнала тийнейджърка, преди изчезването й да доведе до катастрофални последици за близките ѝ… и за света. Мъжът, известен като Уайлд, е загадка за всички, включително и за него самия. Преди десетилетия са го намерили живеещ в диво състояние в гората, без никакви спомени за миналото си. Неуспяла да установи произхода му, полицията го предава за отглеждане от социалните служби.

„Игри на паметта“ от Лиона Дийкин

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 23.07.2021 г.
Превод: Цветелина Лакова
Редакция: Любослава Русева
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: По време на бал на Кралските военноморски сили е извършен бомбен атентат, при който има загинали, ранени и… един изчезнал. Няколко дни по-късно капитан Хари Питърсън е намерен в кома в провинциална болница, без никой да е наясно как е попаднал там. А когато идва в съзнание, се оказва, че не си спомня последните четири години от живота си. Приятелката на капитан Питърсън, Карийн Харпър, е убедена, че в цялата работа има нещо гнило. Тя се обръща за помощ към детективите Огъста Блум и Маркъс Джеймисън. Тримата трябва да открият връзката между случилото се с Хари Питърсън, загадъчните анонимни имейли, които Карийн получава, и трагичната смърт на англичанин във Франция. Една от малкото улики, с които разполагат, е картичка, на която се виждат четиридесетина мигранти, натъпкани в малка рибарска лодка.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.