fb
Новини

Новите книги на седмицата – 30 септември 2018 г.

4 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Бих умрял за теб и други изгубени истории“ от Ф. Скот Фицджералд

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 25 септември 2018 г.
Превод: Вихра Манова
Редакция: Димитрина Ковалакова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: За пръв път на български последните неиздавани разкази на Фицджералд Сборникът съдържа осемнайсет неиздавани, непознати или смятани за
безвъзвратно изгубени разказа на легендарния писател. Писани в края на 30-те години на миналия век, те са били отхвърлени от редакторите заради провокативната си тема и стил или са потънали във водовъртежа на последните години от живота на Фицджералд. Дори когато се е нуждаел от пари и вниманието на критиците, писателят е предпочел да ги остави непубликувани, вместо да допусне редакторска намеса.

„Тяло под роклята“ от Галин Никифоров

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 26 септември 2018 г.
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Галин Никифоров – един от най-добрите писатели в съвременната българска литературна сцена – се завръща с „Тяло под роклята“. „Тяло под роклята“ е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в
който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта. Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода, или ще я остави да умре? Българската литература се нуждаеше точно от такъв роман.

 

 „Златната кула“ от  Холи Блек и Касандра Клеър

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 24 септември 2018 г.
Превод: Александър Драганов
Редакция: Радка Бояджиева
Адаптация на корицата: Ваня Димитровска

За книгата: В петата и последна книга от поредицата „Магистериум“ Калъм Хънт се отправя към едноименното магическо училище за последна година с още по-голяма несигурност. С малки изключения той е чужд за повечето от съучениците си. Спотаен мрак все още го преследва из коридорите, а най-тежкото изпитание се задава като черна бездна. Предстои Калъм да открие, че противоположността на Хаоса е човешката душа…

 

„Магични мистерии“ (книга 1) от Нийл Патрик Харис

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 27 септември 2018г.
Превод: Паулина Мичева
Редакция: Боряна Стоянова
Адаптация на корицата: Радослав Донев 

За книгата: Магическа поредица за деца, която крие приятни изненади както за младите, така и за (не дотам) порасналите читатели! Книгата на обичания актьор Нийл Патрик Харис не е просто роман. Тя е истинско ковчеже, пълно с шифри, кодове и дори фокуси. Отваряй си очите на четири и ще откриеш между кориците нещо повече от вълнуваща история – ще научиш как да станеш магьосник!

 

 

„Чудото на микронутриентите“ от Джейсън Калтън и Мира Калтън

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 28 септември 2018 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Редакция: Любка Йосифова
Дизайн на корицата: Еллина Тончева

За книгата: „Чудото на микронутриентите“ е изчерпателен наръчник, с който можете да предотвратите или излекувате заболяване, като приемате по-богати на микронутриенти храни. Двамата автори ще ви покажат колко широко разпространен е дефицитът на микронутриенти. Ще ви научат как да определите кои микронутриенти липсват на вашето тяло и как да повишите тяхното количество чрез храненето си.

 

„Отмъщението на императора“ от Клайв Каслър и Бойд Морисън

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 24 септември 2018 г.
Превод: Асен Георгиев
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: „Мегахром“

За книгата: Хуан Кабрило и неговият екипаж от фалшивия товарен кораб „Орегон“ се изправят пред най-големия си случай – изпълнен с насилие банков обир е извършен по време на Голямата награда на Монако. Преследването започва иедва тогава те разбират мащаба на заговора. Банковият обир е само първата стъпка от чудовищен план, който може да доведе до гибелта на милиони и да предизвика колапса на световната икономика. В основата на чудовищния план е един удивителен документ, откраднат от Москва по времето на катастрофалното нахлуване на Наполеон в Русия… След двеста години документът може да се окаже причината, която да повали Европа на колене!

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.