fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 31 март 2018 г.

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Картър & Лъвкрафт 2: След края на света“ от Джонатан Л. Хауърд

Издава: „Екслибрис“
Дата на публикуване: 29 март 2018 г.
Превод: Неда Михайлова
Дизайн на корицата: Николай Пекарев

За книгата: Втората част от вълнуваща свръхестествена поредица, която пренася митологията на Х. Ф. Лъвкрафт в 21. век. Разгънатият свят е омразно и недружелюбно място за Даниъл Картър и Емили Лъвкрафт. В този свят никога не е имало Студена война, защото Съветският съюз е спрял да съществува през 1941 година. В този свят нацистката Голяма Германия е първата свръхсила и не само е толерирана, но и уважавана, защото в този свят Холокостът се е случил зад руините на Желязната завеса и е засегнал само болшевики, комунисти и други, за които Западът не е пролял много сълзи. В този свят има чудовища и не всички от тях са хора.

„Семейство Роял 4: Прокудената наследница“ от Ерин Уот

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 31 март 2018 г.
Превод: Галя Георгиева
Редакция: Радка Бояджиева
Дизайн на корицата: адаптация от Калина Марианова-Даракчиева

За книгата: Истън Роял е красив, умен и богат, а според неговия светоглед животът трябва да е забавление. Не мисли за последствията от действията си, защото не му се е налагало… досега. Хартли Райт се появява ненадейно. Мистерията около живота й привлича Истън, характерът й пробужда в него неподозирани чувства, а опитите й да го отблъсне още повече разпалват интереса му…

„Между сянката и светлината“ от Силви Вартан

Издава: „Слънце“
Дата на публикуване: 29 март 2018 г.
Превод: Даниела Костова
Редакция: Венелин Митев

За книгата: Каол Уестфол и Несрин Фалик пристигат в Антика, за да изковат съюз с Великия хаган на Южния континент, чиито огромни армии са последната надежда на Ерилея. Но освен това имат и друга, почти безнадеждна мисия – да открият лечител от легендарната Торе Сесме, който да излекува Каол от раните, получени в Рифтхол. Дълбоко в сенките на далечните планини се крият дългоочаквани отговори. Отговори, в които се крие шансът за оцеляване… или всеобщата гибел.

„Зайчето Питър“ по сценарий

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 26 март 2018 г.
Превод: Калина Бахчеванова
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Sony Pictures

За книгата: В книгата по филма „Зайчето Питър“ непокорното зайче се опитва да се промъкне в зеленчуковата градина на фермера г-н Макгрегър в компанията на доста съмишленици. Краткотрайната, но бурна радост от смъртта на възрастния мистър Макгрегър е увенчана в грандиозен животински рейв купон. Но точно в разгара на партито се появява г-н Макгрегър-внук – още по-озлобен и мразещ животни. Вечната вражда между Питър и мистър Макгрегър излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се разпростира до Лейк Дистрикт, а след това и в Лондон.

„1 април 2034“ от Радан Кънев

Издава: „Фабрика за книги“
Дата на публикуване: 1 април 2018 г.
Редакция: Радослав Парушев
Дизайн на корицата: Антония Дочева

За книгата:  „Дебютният роман на Радан Кънев, както самият той отбелязва, е абсурдна дистопия, история за отвличания, убийства, хора, прасета и корумпирани политици. Авторът рисува една въображаема България, в която две от най-големите партии са се обединили и несменяемо управляват държавата.“ (Ивайло Цветков)

„Приказки за непослушни деца“ от Жак Превер

Издава
: „Colibri“
Дата на публикуване: 30 март 2018 г.
Превод: Иван Бориславов
Дизайн на корицата: Елса Енрикес

За книгата: Любимият френски поет и сценарист създава фантастични приказки за непослушни деца. Във всяка история животните са герои, а хората са далеч от съвършенството. Изданието е с твърда корица и безспорно е най-ценната книжка, която да подарите на детето (в себе) си.

„Безумецът от Таро“ от Деница Дилова

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 29 март 2018 г.
Редакция: Веселина Седларска
Дизайн на корицата:
Дамян Дамянов 

За книгата: Ако властва лудостта, кого тогава наричаме Безумец?
Тя е доброто момиче. Той е лошото момче. Те не се познават, защото се движат по различни маршрути и в различни часове. Нейният и неговият живот нямат пресечна точка. Съдия Надя Черняк е красива и успешна. Уважавана е от общността в града, има отдаден съпруг и две обичани деца. Животът й е уреден. Образцов. И задушаващ. Доминик е баск, който търси бягство в България от потайно и вероятно нечисто минало. Всичко ще се промени и за двамата след онзи кратък момент в съдебната зала.

„Камъни от старите гробища“ от Купен Палов – Палата

Издава: „Потайниче“
Дата на публикуване: 28 март 2018 г.
Редакция: Йото Пацов
Дизайн на корицата: Христо Пацов

За книгата: С качествата си мемоарите на Палата далеч надхвърлят разказа за личната съдба на този интересен и буден българин и са неоспоримо свидетелство за силата на родовата и националната ни памет – което е и основата на оцеляването ни като народ с воля и сила да гради бъдещето си и да съхранява миналото си.

„Тайните, които никой не ти разкри“ от Алберт Еспиноса

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 26 март 2018 г.
Дизайн на корицата: Цвета Русинова

За книгата:„Тайните, които никой не ти разкри“ е книга вдъхновение. Книга, която трябва да се усети, да се попие с всяко сетиво. Алберт Еспиноса споделя тайните си за живота с надеждата, че ако всеки ги допълни със своите собствени, щастието ще престане да бъде непостижима мечта. Книгите му са публикувани в над 40 страни с повече от 1 500 000 продадени екземпляра по целия свят.

„Пролетен сняг“ от Сара Джио

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 27 март 2018 г.
Превод: Пепа Стоилова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата:„Пролетен сняг“ е роман за любов, загуба, скандални разкрития и изкупление на фона на необичайно природно явление. Книгата ще се хареса на почитателките на Нора Робъртс и Уна-Мери Паркър

„Големият портрет“ от Дино Будзати

Издава: „Лист“
Дата на публикуване: 27 март 2018 г.
Превод: Хубан Стойнов
Редакция: Преслав Ганев
Дизайн на корицата: Кирил Златков

За книгата: Скромният учен и преподавател по електроника професор Ермано Измани
внезапно е повикан в Министерството на отбраната. Предлагат му да започне работа в
изолиран обект високо в планината, но категорично отказват да му разкрият естеството на дейността. Съобщават му само, че ще работи в компанията на двама изтъкнати учени в различни области. Измани приема. Това, което открива, надхвърля и най-смелите му предположения.

„Остайница“ от Рене Карабаш

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 27 март 2018 г.
Редакция: Христо Карастоянов
Дизайн на корицата: Капка Кънева

За книгата:„Читателят е поставен в епицентъра на кръвните отмъщения в Албания, там където смъртта следва като сянка и наровете никога не узряват. Подобно на романите на Исмаил Кадаре, книгата разгръща сериозните патриархални теми по тези земи и размишлява върху липсата на Бог в човека. Тази интересна и разтърсваща книга заслужава голямо внимание, защото вярвам, че има силата да върне човешкото в човека.“ (Владимир Зарев)

„Косачи. Дъгата на косата“ от Нийл Шустърман

Издава: „Orange Books“
Дата на публикуване: 29 март 2018 г.
Превод: Гергана Минкова
Редакция: Габриела Кожухарова
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Свят без глад, без болести, без война, без страдание. Човечеството е постигнало всичко това и дори е победило смъртта. Сега Косачите са единствените, които могат да слагат край на живота, и са длъжни да го правят, за да държат размера на населението под контрол. Цитра и Роуан са избрани за ученици на Косач Фарадей – роля, която никой от тях не е желал. На тях им се налага да овладеят „изкуството“ по отнемане на живот със знанието, че ако се провалят, това означава самите те да се простят с живота си.

„Вашият безкраен потенциал да забогатявате“ от Джоузеф Мъри

Издава: „Кибеа“
Дата на публикуване: 26 март 2018 г.
Превод: Ирина Манушева
Редакция: Иванка Николова
Дизайн на корицата: Красимира Деспотова

За книгата: Независимо дали се борите да свържете двата края или се опитвате да умножите състоянието си, утвърденият подход на д-р Джоузеф Мърфи ще ви покаже колко лесно е да упражнявате пълен контрол над финансовия си успех. Той ви разкрива поредица от прости, ежедневни стъпки, чрез които ще научите:• Как да прилагате вроденото си право на пълноценен, щастлив и успешен живот.• Защо богатството е плод на знанието и разбирането, а не на таланта и късмета.• Как законът за привличането ви води към щастие и благосъстояние.• Защо благодарното сърце привлича изобилие.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.