fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 4 март 2017

4 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Теменужки през март“ от Сара Джио

Издава: Хермес

Дата на излизане: 2 март 2017 г.

Преводач: Валентина Атанасова-Арнаудова

За книгата: По всичко изглежда, че Емили Уилсън е постигнала американската мечта: първият й роман се превръща в бестселър, а скоро след това се омъжва за успял и привлекателен адвокат. Десетина години по-късно обаче тя все още не може да напише втората си книга, а съпругът й я изоставя заради друга жена.

„Най-доброто мече в цял свят“ от Пол Брайт, Кейт Сондърс, Брайън Сибли и Джийн Уилис

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 27 февруари 2017 г.

Преводач: Красимира Абаджиева

Илюстрации: Марк Бърджес

За книгата: Преди деветдесет години Мечо Пух стъпи за пръв път в Голямата гора, а днес се завръща за изцяло нови приключения. Четирима от най-известните автори на Великобритания ще ви срещнат с нови герои и стари приятели, а великолепните илюстрации на Марк Бърджес, вдъхновени от оригиналните рисунки на Ъ. Х. Шепард, ще затвърдят убеждението, че Мечо Пух наистина е най-доброто мече в цял свят.

„Перлата, която се освободи от черупката си” от Надя Хашими

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 28 февруари 2017 г.

Преводач: Елика Рафи

Адаптация на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: Завладяваща история в стила на Халед Хосейни за две афганистански жени, които са изпитали свободата, на която се радват мъжете в консервативното мюсюлманско общество, но след това им се налага да се примирят с ролята на покорни съпруги, чиято единствена роля е да шетат по цял ден и да раждат синове.

„Грехът на Малтица“ от Лиляна Михайлова

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 28 февруари 2017 г.

За книгата: Някой би нарекъл „Грехът на Малтица” камерна историческа драма. Друг би го определил като семеен тип роман, затворен в колбата на конкретна разломна епоха. Всъщност романът може да се нарече „много добра литература“.

„50-те светини, пред които се прекланя всеки българин”

Издава: Труд

Дата на публикуване: 2 март 2017 г.

 

За книгата: В книгата ще откриете най-почитаните български светини, които са се превърнали в нещо свещено за българина, като списъкът няма претенциите да е изчерпателен. Подредбата на светините е систематизирана в пет раздела: Исторически реликви; Паметници, църкви, манастири; Книжовно наследство; Местности; Национални символи. При съставянето на книгата участие са взели обикновените хора, които с гласовете си са подредили светините.

„Тъмните му материи“ от Филип Пулман

Издава: Бард

Дата на публикуване: 28 февруари 2017 г.

Преводач: Силвана Миланова

Дизайн на корицата: Студио “Megachrom”

За книгата: В епичната си трилогия Филип Пулман отключва вратата към паралелен свят, в който са смесени наука, теология и магия с крайно фантастичен и вълнуващ резултат. В този свят демони и крилати същества живеят наред с хората, а загадъчният Прах има силата да обедини вселените… ако преди това не ги унищожи. Присъединете се към Лира, Панталеймон и Уил, които се впускат в най-смайващото приключение на живота си.

„Сантименталният мъж“ от Хавиер Мариас

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 2 март 2017 г.

Преводач: Теодора Цанкова

Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Емблематичният испански писател Хавиер Мариас разказва любовната история на оперен певец, който се връща назад във времето, потапяйки се в съня. Във влака, с който пътува, среща трио странни пътници и случайностите на съдбата го вкарват в тяхната компания, вплитайки го в сложен любовен триъгълник.

„Последен в мрака“ от Александра Олива

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 28 февруари 2017 г.

Преводач: Нели Лозанова

За книгата: Къде във времената на постистина, фалшиви новини и алтернативни факти минава границата между реалност и риалити? Как медиите променят начина, по който възприемаме света, и колко лесно се поддаваме на манипулациите им? Дебютният роман на Александра Олива, предизвикал издателски фурор и лицензиран „на зелено“ на 26 езика в цял свят още преди отпечатването си, ни провокира да си зададем тези и още много въпроси.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.