fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 5 май 2019 г.

3 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Споделеният апартамент“ от Бет O`Лиъри

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 30 април 2019 г.
Превод: Вихра Манова
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: След раздялата с приятеля си, Тифи Мур се нуждае от евтина квартира и то незабавно. Същевременно Леон Туоми си търси съквартирант, защото спешно трябва да намери пари, за да помогне на несправедливо обвинения си брат да излезе от затвора. Уловката? Те ще споделят едно легло, но не по едно и също време. Може ли истинската любов да разцъфне при най-необичайни обстоятелства?

„На изток от Слънцето, на запад от Луната. Приказки от цял  свят“ (колективно издание)

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 2 май 2019 г.
Превод: Огняна Иванова
Дизайн на корицата: Борис Стоилов

За книгата: Близо двеста лирични, смешни, мъдри и страшни приказки от цял свят: пътешествие до щастливата страна, където доброто винаги побеждава злото. Освен непознати истории от познати места, ще прочетете за пръв път и приказки от Австралия, Нова Зеландия и Океания, Албания, Австрия, Черна гора, Тибет, Афганистан, Лаос, Виетнам, Монголия, Филипините, Австрия, Коми, Куба и Швейцария. Така ще разберете кой как си е представял сътворението на света, ще научите магически заклинания, ще срещнете летящи жени и вълшебни дървета, хитри селяни, храбри рицари, непобедима любов, говорещи животни и птици, демони и верни приятели.

Издава: „Емас
Превод: Емилия Ничева-Карастойчева
Редактор:
Цвета Германова
Адаптация на корицата:
Борис Драголов
Дизайн на корицата: Санди Найтингейл

За книгата: Мат Хейг е автор от световна величина, който пише и за деца, и за възрастни. „Призрачната гора“ е дебютът му за млади читатели – малко зловеща, но много забавна и вълнуваща приказка, вдъхновена от северната митология.

„Една година Вяра, истина и обич“ от Недялка Бързакова

Издава: „Фабрика за книги“
Дата на публикуване: 30 април 2019 г.
Редактор: Лора Шумкова
Дизайн на корицата: Георги Вълков

За книгата: Книга-послание, вдъхновение, сбъдната мечта. Любовта на една майка към нейната дъщеря, изразена в красотата на поезията. „Една година Вяpа, истина и обич“ е за всички онези, които не се притесняват да усетят силата на чувствата!

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.