fb
Ревюта

Никога не е късно за „Ново начало“

2 мин.
novo-nachalo-ibis

novo-nachalo-ibis„Ново начало” (изд. „Ибис“) от Кристен Ашли е втората част от трилогията за градчето Магдалийн. За първата, „Завещанието”, писах преди малко повече от година и се радвам, че макар и с известно забавяне, „Ибис“ издадоха и следващия роман. Той разказва любовната история на Мики и Амелия. Мики беше сред героите, които присъстваха в „Завещанието”, и е свързващата нишка с двойката от предишната книга.

Както подсказва заглавието, „Ново начало“ е роман за втория шанс, който те убеждава, че никога не е късно да откриеш истинската любов.

Амелия има перфектния богат и осигурен живот, за който повечето хора мечтаят, съпруг, когото обича, и две прекрасни деца. Един ден обаче съпругът й се развежда с нея заради друга жена. Предателството прекършва нещо в Амелия, която не успява да се справи с този проблем и отблъсква децата си. Тя пристига в Магдалийн, където се е установил бившият й съпруг, с отчаяната надежда да си върне обичта им.

Неин съсед се оказа привлекателният Мики, също разведен баща на две деца, и между двамата пламва искрата на взаимното привличане. Сюжетът проследява не само тяхната връзка, но и усилията на Амелия да спечели обратно доверието на децата си. Освен типичните любовни трепети са показани и трудностите, с които се сблъскват разведените родители, заплетените семейни отношения и като цяло всички подобни преживявания, през които преминаваш, когато се опитваш да поставиш ново начало, а имаш трудно минало зад гърба си.

Както бях писала преди, харесва ми да чета романи за герои в средната възраст, защото изгарящата любов не те спохожда само докато си млад и неангажиран. Разбира се, книгата е типична за романтичния жанр, има пикантни сцени, захаросани моменти и задължителния хепиенд, но наред с тях включва и някои доста реалистични елементи.

Кристен Ашли представя и добре развити, интересни второстепенни персонажи – децата на Амелия и Мики, които също имат своите драми. Появяват се Джоузи и Джейк от „Завещанието”, като Амелия дори се сприятелява с Джоузи и Алиса. Всичко това превръща „Ново начало“ в чудесна любовна история, която – кой знае – може да ви вдъхнови да поставите своето ново начало :)

Може да прочетете още един отзив за романа в „Melly’s Book Blog“, както и да изгледате видеревюто на Райс от book tube канала „Четат ли двама“.