fb
БиблиотекитеНовини

Обновиха детския кът в библиотеката в Карлово

1 мин.

Библиотека КарловоС обновен детски кът могат да се похвалят от няколко дни в Общинската библиотека в Карлово. Ремонтът се случва в рамките на проекта „Да върнем децата в библиотеката”, реализиран благодарение на дарителската кампания на Райфайзенбанк – „Избери, за да помогнеш”.

„Това е проект, с който се създава култура на четене, разкрива се чудния свят на книгите и възможностите на библиотеката посредством различни занимания и игри за най-малките жители на китното балканско градче“, разказват от карловската библиотека.

Детският отдел на Общинска библиотека – Карлово, разполага със 17 000 тома фонд и има целогодишна активна дейност с децата и подрастващите. Новото обзавеждане е съобразено с възрастта и нуждите на децата, а екипът на библиотеката се надява то да се хареса както на малки, така и на големи.

На официалното откриване заместник-кметът Антон Минев поднесе подарък от името на Община Карлово с думите „Библиотеката е хранилище на историята и традициите, паметта на един народ. Най-добрият начин да се образоват децата е книгата – извор на знания и забавления.”

Деца, облечени като приказни герои, посрещаха гостите на празника. Жани Пеева поздрави присъстващите от името на децата на Карлово, а малкият актьор Йоан Пейчев рецитира стихове.

[ + ]