fb
БългарияНовини

Оливер Пьоч готви роман за известна историческа личност

2 мин.

Авторът на поредицата исторически романи „Дъщерята на палача“ (ИК „Хермес“) Оливер Пьоч се срещна в сряда вечер със софийските си фенове в Greenwich Book Center. Писателят представи третата книга от поредицата – Дъщерята на палача и кралят на просяците и разказа малко повече за историята на палачите, за живота през 17-ти век, какво го е вдъхновило да напише третата книга и какви са предстоящите му проекти.

Пьоч започна срещата с кратко въведение в историческия период, в който се развива действието на поредицата. Умението му да съчетава факти, примери и шеги, правеше разказа интересен и увлекателен. Посетителите научиха как се става палач – раждаш се в семейство на палачи, и защо самият той не би се справил с тази роля. Писателят показа сертификат на свой предшественик, който успешно е преминал изпита си за палач, обезглавявайки човек толкова добре, че дори го препоръчват специално за такива екзекуции.

Освен подробности за семейната си история, авторът разказа повече и за интереса си към билкарството и сподели, че се надява да научи нещо ново за лечебните билки докато е в България.

В края на разказа си Пьоч прикани почитателите му да посетят Германия и град Регенсбург, където вече се предлагат туристически обиколки до различни места и маршрути от книгите за Дъщерята на палача.

Голяма част от посетителите на представянето се интересуваха дали книгите ще бъдат филмирани, все пак от успеха на сериала „Игра на тронове“ стана ясно, че публиката обича кръв и обезглавявания. Пьоч обясни, че правата за филмиране са продадени, но исторически филми се правят по-трудно и бавно. Все пак се надява, че в един момент героите на поредицата ще оживеят, ако не на голям екран, то поне в телевизионен мини сериал.

На въпроса какви жанрове обича да чете, Пьоч сподели, че харесва книгите на Стивън Кинг и различни фентъзи романи. Той обаче не би писал фентъзи, защото всички това правят. Авторът каза, че подготвя роман за много известна историческа личност, но подробностите запази в тайна.

Днес Пьоч продължава с обиколката си в България и ще се срещне с почитателите си в Пловдив в книжарница Хермес-Централ от 18 ч.