fb
От издателстватаСпециални

Оливер Пьоч представя лично в София и Пловдив новaта си книга за дъщерята на палача

1 мин.

Един от най-продаваните немскоезични автори в света – Оливер Пьоч, пристига в България за представянето на новия си роман у нас Дъщерята на палача и кралят на просяците (изд. Хермес). Баварският журналист ще се срещне с читатели в София на 17 май от 18,30 ч. в Книжен център „Гринуич“ и в Пловдив на 18 май от 18,00 ч. в книжарница „Хермес“ – Централ.

Пьоч произхожда от стар род палачи, като четиринадесет от предците му са практикували кървавия занаят между ХVІ и ХІХ век в Южна Бавария. Противно на очакванията обаче той не пише кървави истории, изпълнени с мъчения и жестокости, а среща читателите със симпатични и ярки образи, като ги връща назад във времето в малко познат за нашите съвременници свят.

Дъщерята на палача, която излиза на немски през 2007 г.,  поставя началото на криминална историческа поредица, от която в световен мащаб са продадени над 2,5 милиона екземпляра. Книгите на Оливер Пьоч са вече над 10, преведени са на 25 езика, а у нас излизат от 2015 г.

Третият роман от поредицата за Якоб Куизъл – Дъщерята на палача и кралят на просяците – се развива в Бавария през 1662 г., когато палачът на баварското градче Шонгау получава вест, че сестра му е на смъртен одър, а след това е арестуван за нейното убийство.

Очаквайте и интервю с Оливер Пьоч в „Аз чета“ след пристигането му в България.