fb
Ревюта

„Омниа“ разкрива разликата между хората и машините

1 мин.

„Омниа“ (изд. „Тонипрес“) е книга, от която не трябва да очаквате здрав екшън. Действието е сравнително динамично, но е ограничено в рамките на чудноват остров и склад, което го отдалечава от типичните американски фентъзи сюжети. Ще откриете щипка антиутопия и много теми за размисъл.

Макар корицата и илюстрациите да предполагат, че книгата би била подходяща за читатели под 10-годишна възраст, посланията за сблъсъка на машините и хората все пак би бил по-разбираем за младежите от 11 години нагоре. Вярвам, че именно те имат нужда от подобни четива, позволяващи им да си изградят филтър срещу неусетния контрол върху хората, който технологиите придобиват. Винаги е добре да имаш едно наум, а възрастните често пропускат да отбележат важните подробности.

Посланията на писателката Лаура Гайего отекват в главата дълго след прочита на историята и дават надежда, че все още не е късно да се осъзнаем и да вземем контрола над автоматите, вместо да се стремим да бъдем като тях.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!