fb
БиблиотекитеНовини

Откриха планетариум в библиотека

1 мин.
Снимка: Canva

Образователен планетариум вече е на разположение на посетителите на градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Чрез новата технология, закупена от Япония, ще се осъществява детската програма „Пътешествие във Вселената“. Целта ѝ е да провокира интереса на малките посетители към изучаване на космическите обекти и явления. Средствата са от награда на фондация Снежана Янева от конкурс за иновативна библиотека.

Отпуснатата сума е в размер на 700 лева. Библиотечната институция е съфинансирана с близо 300 лева за закупуване на 27 диска с различни програми за Вселената. Изображението на обектите се проектира на тавана в оборудваната зала, а филмите се представят на специален екран.

„Най-новата придобивка в културната институция ще даде възможност за работа с деца, които имат интерес към физиката, космологията и астрономията. След разхлабване на противоепидемичните мерки ще се приемат заявки за посещения на групи от училищата и детските градини на територията на общината“, обясниха от библиотеката.

[ + ]