fb
@-книгиБуккросинг

Отпразнувай с вълнуващо Буккросинг приключение Деня на книгата – 23 април!

2 мин.

Ако смяташ, че мястото на книгите не е само в строгите редици на библиотеките, а четенето може да бъде забавно, когато е споделено с други маниаци като теб, включи се в нашето буккросинг предизвикателство и превърни поне за един ден мястото, където живееш, в истинска свободна библиотека!

За трета поредна година сайтът“Аз чета“, НЧ „Читалище.то“ и Буккросинг

"Пусни книга на свобода"- 2014

„Пусни книга на свобода“- 2014

общността в България ще подарят на жителите на София и цялата страна една неочаквана среща с пътуващите книги чрез инициативата „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“. Ще регистрираме над 100 заглавия на сайта Bookcrossing.com и ще ги пуснем на свобода на подходящи публични места и буккросинг зони. В приключението #bookcrossing234 ще се включат издателства, библиотеки и организации, доброволци и буккросъри – ентусиасти, с помощта на които ще отбележим по нестандартен начин Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Ако за първи път чуваш за Буккросинг, не се притеснявай – публикациите в нашата рубрика ще ти помогнат да направиш първите стъпки!

Можеш да се включиш по много начини:

– да участваш като доброволец в мисията ни в Timeheroes.org.

– да разпространиш информация за нашата инициатива сред твоите приятели, граждански организации и сдружения, в които участваш;

– да споделиш материалите, свързани с акцията, на твоята уеб страница, блог и в социалните мрежи;

– да предоставиш място за пътуващите книги, като направиш буккросинг зона;

Прочети как премина буккросинг приключението през 2015 г. и почерпи вдъхновение от красивата ни галерия с необикновени буккросинг зони по света

Ако ти хрумнат още забавни идеи, не пропускай да ги споделиш с нас в коментар под тази публикация или на имейл bookcrossing [at] azcheta.com!

Не забравяй да харесаш и фейсбук страницата на Буккросинг в България, защото именно там ще публикуваме всичко важно и интересно около събитието на 23 април.

Кампанията се осъществява в партньорство с TimeHeroes.org, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Нов български университет, BH Cultural Center – Русе, РБ „Михалаки Георгиев“ – Видин, ОУ „Л. Каравелов“ – Попово, издателствата Софтпрес, Емас, Обсидиан, Милениум, Orange Books. Медийни партньори – Peika.bg и Информационен портал на НПО в България. 

Проектът за доброволческа мисия „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“ е подкрепен от Микрофонда на TimeHeroes.org.