fb
@-книгиБуккросинг

Park my book@Централен градски парк – Перник

1 мин.

knizhen_weekendЖителите и гостите на Перник са поканени да прекарат свободното си време през идващия уикенд с книга в ръка на две привлекателни места в града – Централният градски парк и  Books brunch@Green bar. Книгите са безплатни и са подсигурени от Дома на книгата – организатор на събитието. Те ще чакат да бъдат открити от новите си читатели на различни места в парка или в специалната шатра в пространството на Books brunch@Green bar, където посетителите могат да съчетаят четенето с вкусен брънч, а децата да се възползват от детския кът на заведението.

Към книжната инициатива ще се присъединят и четящите хора от „Градски легенди“ – литературен проект на няколко млади перничани, които се стремят да върнат любовта към четенето сред своите връстници.

„Събитието е за всеки, който обича да чете и който иска да присъства на нещо различно и да се запознае с нови хора. Ако имате книги, които вече нямате къде да държите или искате да споделите с някой друг, можете да ги донесете, да си разменяте, раздавате“ – обяснява Сузана Теофилова, създател на литературния клуб „Дом на книгата“ – Перник.

Книжният уикенд ще се проведе на 21 и 22 май от 10 до 14 часа в Books brunch@Green bar (квартал Изток, до Кауфланд) и Централния градски парк.  Ако искате да дарите книги, можете да разберете как на Фейсбук страницата на събитието.