fb
НовиниПо света

Първи поглед към адаптацията на „Училището за добро и зло“ [Тийзър]

2 мин.
Netflix

Първи поглед към филмовата адаптация „Училището за добро и зло“ на Соман Чайнани (изд. „Сиела“) пуснаха от стрийминг платформата Netflix. Феновете на книжната поредица ще бъдат развълнувани да научат, че любимата им история тръгва по екраните. За разлика от повечето филмови адаптации, където сюжетът в книгата повече или по-малко съвпада с филмовата адаптация, този път има основен обрат, който ще позволи на феновете да преживеят филма по различен начин, разкрива Collider. В тийзъра чуваме гласа на Чарлийз Терон (вижте по-надолу).

„Училището за добро и зло“ (The School for Good and Evil) проследява живота на две млади момичета, които са отведени в училище, което обучава деца да бъдат злодеи и герои. Макар и приятели, тези момичета не могат да бъдат по-различни, като едното има мрачна и страховита личност, докато другото мечтае да бъде принцеса от приказките. 

The School for Good and Evil трябва да излезе през септември 2022 г. Точната дата на пускането все още не е обявена. 

„Училището за добро и зло“ може да се похвали със звезден актьорски състав, който със сигурност ще впечатли феновете. София Ан Карузо ще играе Софи, а София Уайли ще играе Агата. Емблематичната Кейт Бланшет е избрана за разказвач. Ръководителят на митичното Училище за зло ще бъде Чарлийз Терон в ролята на Лейди Лесо, а Кери Уошингтън ще играе професор Клариса Доуви, деканът на доброто в училището. Мишел Йео играе професор Ема Анемоне. Трикратният носител на наградата „Еми“ Лорънс Фишбърн ще играе ролята на учителя, който отвежда момичетата в училището.

Филмът е базиран на хексалогията на фентъзи книгата на Соман Чайнани. „Училището за добро и зло“ е първата книга от поредицата на Чайнани, публикувана през 2013 г. Книгата е продала повече от 2,5 милиона копия и е преведена на 30 езика на шест континента. Авторът е назначен като изпълнителен продуцент и консултант на адаптацията, която той описва като „много различно животно“ в сравнение с книгата. Така че изглежда, че филмът ще следва различна сюжетна линия, но в съответствие с духа на романа.

Вижте тийзъра:

Можете да поръчате „Училището за добро и зло“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.

Вижте още:

8 книги, които да прочетете преди адаптациите им за Netflix