fb
БиблиотекитеНовини

Пловдивската библиотека търси любимия съвременен български автор и доброволци

1 мин.
biblioteka- plovdiv

Тази есен младите хора на Пловдив ще имат възможност да посочат своя любим съвременен български автор с инициативата „Младите хора на Пловдив избират любим съвременен български автор“, която ще се проведе в периода септември – ноември 2014. Организатор е сдружение „Писалка и перо“ към Народната библиотека „Иван Вазов“ , а основна цел е популяризирането на съвременните български автори и техните книги.

Целта е да се стимулира интереса на младите хора към съвременната българска литература. В определен ден на различни места в Пловдив минувачите ще могат да гласуват за любимия си автор. Преди „изборния ден“ ще се раздават брошури и флайери с имената на български автори и техни произведения.

Авторът, събрал най-много гласове, ще бъде провъзгласен за „Любимия български автор на Пловдив“, а сред имената на хората, гласували за него, ще бъде теглен жребий за награди. Кампанията ще завърши със среща в библиотеката на автора с неговите почитатели.

Организаторите от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив набират и доброволци за участие във всички етапи на инициативата. Те ще преминат кратко предварително обучение, организирано от НАРД (Национален алианс за работа с доброволци). Срокът за кандидатстване е 31 август, а условията за участие включват възраст между 14 и 28 години, интерес към българската литература и възможност за пребиваване в Пловдив по време на инициативата.

Повече информация, както и възможност да се запишете за доброволец вижте на сайта TimeHeroes.org.