fb
БлогБлогове

Покажи любовта си към своите любими книжари

2 мин.

Събуждаш се сутрин, в главата ти е мисълта за новата книга, която чакаш с особено нетърпение откакто издателите я обявиха преди десетина дни, а реално се готвиш за идването й вече месеци. И понеже е вторник, около обяд ще дойде онази мила клиентка, която всяка седмица по това време води дъщеря си след урока по английски, за да си изберат нова книга. Трябва да пренаредиш щанда с най-продаваните книги от изминалата седмица, да разкажеш на новия колега кои заглавия къде се намират, да поръчаш малко чуждоезична литература, защото вчера не ти остана време… Трябва да ставаш, „Ставам. Ставам!“

Ето така си представям да започва денят на един книжар, който обича работата си. После тази любов се прехвърля в отношението към клиентите, понеже книгите са нещо, което си заслужава хората да купуват с наслада. А за да се случи, книжарите трябва да им ги подбират и продават с още повече наслада.

Защо ти пиша всичко това? Имам предложение за теб – освен ако не попадаш за пръв тук, вероятността да си гласувал(а) в предишните две издания на „Моята любима книжарница“ е много голям. И ако тогава перспективата ти е била от гледна точка на книжарницата като място и пълнота на изживяването, за третото издание на конкурса ти предлагам да се съсредоточиш върху хората.

Спомни си за любимите си книжари! Точно за хората, които те посрещат всеки път, които знаят какво си си купил миналата седмица, знаят кои са любимите ти автори и дори многократно са ти споделяли за своите. Които ти казват да оставиш тази книга, защото тя не е за теб, и винаги имат по-добро предложение. Е, знаеш го много добре – именно хората правят едно място любимо, а това се отнася в много голяма степен и за книжарниците.

Точно сега е моментът – покажи любовта си към най-добрите книжари, които познаваш, като гласуваш в конкурса „Моята любима книжарница“ тук.

Моята любима книжарница 2016

[ + ]