fb
Ревюта

Поразителният разкош на „Най-красивите приказки от Хиляда и една нощ“

1 мин.

Историята на Шехеразада и нейните животоспасяващи приказки, разказвани в продължение на 1001 нощ, са добре известни на малки и големи читатели. Великолепното издание „Най-красивите приказки от Хиляда и една нощ“ (изд. „Лабиринт“) включва само три от тях, но има потенциала да се превърне в любима книга на децата заради превъзходните илюстрации на Олга Дугина.

Това, което отличава книгата от многобройните други интерпретации и издания на Шехеразадините истории, са пленителните и по ориенталски пищни илюстрации на Дугина. Стилът им е в идеално съответствие с духа на източните приказки. Ярките цветове, характерното облекло, безбройните интригуващи подробности и разточителните орнаменти ще ви карат да ги разглеждате дълго, внимателно и многократно.

Талантът на Олга вече е световно признат. От 2002 г. тя преподава в Художествената академия в Щутгарт. През същата година двамата със съпруга си Алексей получават покана да работят като художник-постановчици на филма „Хари Потър и затворникът от Азкабан“, която приемат. През 2007 г. пък Дугини са отличени със Златен медал от Асоциацията на американските илюстратори за илюстрациите им на приказката на Братя Грим „Храбрият шивач“.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!