fb
@-книгиВидеоЕ-книгиМултимедия

Представиха е-четец за четене и редактиране на музикални партитури

1 мин.

е-четец нотиКраудфъндинг проект за 13,3-инчов електронен четец с впечатляващи възможности представиха от канадския сайт Good e-Reader, специализиран в новини от света на дигиталните книги. Той ще може да чете всички формати е-книги, манга, технически документи, PDF файлове и дори ноти.

Проектът на Good e-Reader изглежда идеален за музиканти, които ще могат да сменят страниците на щимовете си само с едно докосване. На устройството могат да се водят бележки, да се създават и пишат партитури.

Създателят на сайта Майкъл Козловски споделя, че идеята за подобен четец дошла вследствие на дългогодишния опит и наблюдения в сферата на дигиталните книги и откриването на някои нишови пропуски.

„Хора се нуждаят от е-четец с по-голям екран, за да четат удобно и без затруднения. Стандартният 6-инчов електронен четец просто не осигурява достатъчно пространство за това, а алтернативите са малко и ограничени като възможности“, споделя Козловски.

От кампанията на Good e-Reader в Indiegogo остават още два месеца, но вече са поръчани повече от минималните 60 броя, необходими за обезпечаване на производството. За по-малко от две седмици са постигнати 91% от предварително поставените цели.

Цената на електронния четец е 699 долара, което го прави по-евтин от 13,3-инчовия четец на Sony, който струва 799 долара.

Устройството може да се поръча от всяка точка на света, като транспортните разходи са за сметка на клиента. Ако искате да се включите в проекта, може да го направите на Indiegogo.

Може да видите още от възможностите на четеца на сайта goodereader.com.