Loading Map....

Дата/час
01/04/2021 - 15/05/2021
10:00 - 12:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Изложба „Георги С. Раковски: 200 години от рождението на големия български будител“

Център за книгата и Библиотеката на Нов български университет представят виртуално изложба „Георги С. Раковски: 200 години от рождението на големия български будител“ във фейсбук страницата на центъра. Изложбата показва книги и статии от библиотечните колекции на Нов български университет, свързани с живота и делото на Георги С. Раковски.

На 14 април се навършват 200 години от рождението на „патриарха” на националната революция, писател и поет, публицист, журналист, историк и етнограф.

Съставената библиография към изложбата съдържа документи, които са притежание на Библиотеката на НБУ. Включени са библиографски описания на книги и статии от бази от данни Central and Eastern European Online Library (CEEOL), JSTOR, „University Press Ebook Collection“ на ProQuest. Всеки, който проявява интерес към нея, може да пише на имейл [email protected] и ще я получи безвъзмездно до края на месец май.

Изложбата е подредена традиционно на II етаж в Библиотеката и може да се разгледа до 15 май 2021 г. Сред изложените документи е „Пред-вестник Горскаго пътника“ от 1943 г. и „Горски пътникъ и показалецъ“ от 1925 г. на Георги Раковски, които са част от личната библиотека на Атанас Славов в университета.