Loading Map....

Дата/час
24/02/2017
18:00 - 19:30

Място
Арт център „Плевен“
ул. Дойран 83
Плевен

Категория


В осем града от Кула до Плевен Торлака представя „Май ше ни бъде…“: Плевен

„Май ше ни бъде…“, третата и най-харесвана книга от поредицата на Стоян Николов-Торлака след „Северозападен романь“ и „Автономията????“, отново тръгва на срещи с читателите. Този път маршрутът минава от една от най-крайните северозападни точки град Кула до границата с Централна България – Плевен. Включени са още Берковица, Лом, Козлодуй, Оряхово, Селановци и Червен бряг.

Книгите на Торлака не остават никого безразличен. Някои го критикуват за прекомерната употреба на диалект, други са недоволни от нецензурния на места език, но мнозинството читатели са тези, които се влюбват в книгите му. Затова сред най-популярните съвременни български романи се нареждат и неговите. Сравняват го с Радичков, с Буковски, с Чудомир… Но всъщност няма калъп, в който да могат да бъдат вкарани пъстрите му образи, живият език и непредвидимите истории.

„Май ше ни бъде…“ е перфектният завършек на трилогия с ударно начало като „Северозападен романь“ и разтърсващ катарзис като „Автономията????“. Смешна е както първата, задава теми за размисъл, както втората, но е и с най-изчистен откъм нецензурни изрази език от трите.

След като през миналата година писателят представи третата си книга в София, Велико Търново, Монтана, Враца и Видин, сега следва по-дълга северозападна обиколка. Пет от местата, където Торлака ще гостува (Берковица, Лом, Козлодуй, Оряхово и Селановци), са били домакин на представяния и на предишните му две книги. За три от градовете обаче (Кула, Червен бряг и Плевен) това ще е първа среща с читателите.