fb
Книги и киноНовини

Прескачаме през световете със сериал по „Периферни тела“ на Уилъм Гибсън  

2 мин.
Снимка: Prime Video

Научнофантастичният роман „Периферни тела“ оживява в сериал, който ще ни поведе в света от книгата на легендата на научната фантастика Уилям Гибсън – визионерът, който изобрети думата „киберпространство“, пише Collider.

Новата поредица на Prime Video „Периферни тела“ (The Peripheral) проследява Флин Фишър (Клоуи Грейс Морец), млада геймърка, работеща в магазин за 3D печат в провинциална Америка, в близко бъдеще. Един ден брат ѝ – Бъртън (Джак Рейнър), я моли да поеме неговата смяна на бета тестване на това, което според нея е видео игра. Флин става свидетел на убийство и по-късно разбира, че не е участвала в симулационна игра за пилотиране на дрон – тя наистина пилотира дрон в реално време в истинския дестопичен Лондон на 22 век. Като единствен свидетел на убийство, Флин трябва да помогне на героите в бъдещето да намерят похитителя, преди да убият семейството ѝ. За целта момичето трябва да отиде в бъдещето чрез периферно устройство, което е не каквото и да е, а тяло под наем, което може да управлява дистанционно чрез слушалка.

Премиерата на „Периферни тела“ в Prime Video е на 21 октомври 2022 г. След това новите епизоди стават достъпни всеки петък до 9 декември.

Гледайте трейлъра на „Периферни тела“:

„Преди тридесет и пет години Уилям Гибсън изобрети бъдещето. С The Peripheral той ни дава друг поглед и визията му е ясна, опияняваща и ужасяваща както винаги“, казаха в съвместно изявление създателите на сериала Джонатан Нолан и Лиза Джой.

„Тази история изисква майсторско ниво на талант, за да оживее научнофантастичния трилър на прочутия автор Уилям Гибсън“, каза Дженифър Салке, ръководител на Amazon Studios.