fb
@-книгиБуккросинг

Превърни книгите си в пътешественици за Деня на книгата

2 мин.
knigi_darenie2

Тези книги съвсем скоро ще станат свободни пътешественици

Остава седмица до Буккросинг предизвикателството „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“. Заедно с екипа на Читалище.то се подготвяме усилено – получихме първите пратки с книги от издателствата –  партньори на кампанията, срещнахме се с чудесните доброволци, а на 17 април ще проведем работилница за регистриране на книгите в сайта bookcrossing.com и поставяне на буккросинг етикети.

Но най-хубавото на нашата инициатива е това, че всеки може да се включи в нея независимо от мястото, където се намира. Струва ти се сложно? Само на пръв поглед! Ние го правим вече трета година (някои хора от екипа и повече) и те уверяваме, че ще се справиш. Необходимо е единствено да си запален по идеята Буккросинг, да избереш няколко книги и да ги подготвиш в няколко лесни стъпки, описани в нашето видео:

Подготвили сме специални етикети, които можеш да изтеглиш от сайта в три варианта: вариант 1, вариант 2 , вариант 3. Предлагаме ти също и кръгли стикери, които да поставиш върху корицата на книгата. Дизайнът е на една от нашите доброволки – Анита Ярева.

среща_доброволци

Среща с нашите доброволци в Читалище.то

 

Ако искаш да разпространиш информация за нашата инициатива, можеш да разпечаташ тези симпатични флайери, а за собствениците на буккросинг зони имаме постер, с който да се похвалят, че са част от кампанията „Пусни книга на свобода“.

Съвсем скоро ще ти разкажем какво замислят за приключението #bookcrossing234 нашите партньори във Видин и Русе. Ако ти хрумнат още забавни идеи, не пропускай да ги споделиш с нас в коментар под тази публикация или на имейл bookcrossing [at] azcheta.com!

Кампанията се осъществява в партньорство с TimeHeroes.org, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Нов български университет, BH Cultural Center – Русе, РБ „Михалаки Георгиев“ – Видин, ОУ „Л. Каравелов“ – Попово, издателствата Софтпрес, Емас, Обсидиан, Милениум, Orange Books, Гея Либрис, България оджи. Медийни партньори – Peika.bg и Информационен портал на НПО в България. 

Проектът за доброволческа мисия „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“ е подкрепен от Микрофонда на TimeHeroes.org.