fb
БългарияНовини

„Приключение с букви“ очаква децата в район Слатина

1 мин.

Където и да се подвизавате в София на 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност може да стане още по-празничен, ако се впуснете в „Приключение с букви“, организирано от район Слатина.

„Този 24 май, за втора поредна година, ще се опитаме да превърнем играта „Приключение с букви“ от abv.slatina.bg в най-доброто празненство по повод 24 май в София. Миналата година в състезанието ни се включиха повече от 300 деца не само от нашия район, но и от цяла София. Беше емоционално, шумно и ужасно забавно – както се полага на най-обичания ни празник“, обясниха организаторите.

Играта започва в 11:00 ч., затова всички малки читатели, влюбени в книгите, трябва да бъдат навреме в парк „Гео Милев“, за да намерят скритите букви, създадени от твореца Стефан Чинов. Там ще ги очакват водещият Камен Алипиев – Кедъра, кметът Георги Илиев и партньорите MindHub – Слатина, AMAKids – Слатина, Logiscool – Гео Милев. Малчуганите са добре дошли още в 10:30, за да се регистрират за двата старта – в 11:30 ч. и 12:30 ч. За участниците ще има и награди.