fb
БългарияНовини

Продължава набирането на средства за опожарената библиотека в Кубрат

1 мин.

Продължава дарителската кампания за опожарената библиотека при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891”, съобщиха от Община Кубрат. Огнената стихия избухна на 7 септември при късо съединение в едно от осветителните тела. Вследствие на пожара е изгоряла напълно детската читалня. Сред първите благотворители беше примата на българската естрада Лили Иванова и нейни приятели, които заедно събраха 6000 лв. за нови книги. Екипът на БНТ също вече дари детска литература.  

„Към настоящия момент библиотеката е готова да приема книги, но е препоръчително те да са нови или в добър вид. При многократно дублиране на книги те ще бъдат предоставяни към други библиотеки в града и населените места на общината”, обясниха от Община Кубрат.

Скоро предстои да бъде изготвен и график за доброволците при разчистването на щетите от инцидента. По всяка вероятност той ще е съобразен с ангажиментите на хората и ще се извършва през почивните дни.

Вече е ясна и набирателната сметка в подкрепа на читалището. Дарителите и всеки, който иска да помогне за възстановяване на Детския отдел може да го направи чрез финансова подкрепа. Титулярът е НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891”.

Валутата може да се превежда по следния начин:
Сметка: 02/0000000029310381
BGN
BG38STSA93000029310381
BIC STSABGSF