fb
НовиниПо света

Продължението на „Хари Потър“ с тираж от 4,5 млн. копия за Северна Америка

1 мин.

Книгата “Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II” („Хари Потър и прокълнатото дете“) по едноименната пиеса на Дж. К. Роулинг ще бъде пусната на пазара във впечатляващ първи тираж от 4,5 милиона копия за Северна Америка, съобщава New York Post. Осмата част от поредицата за младия магьосник ще бъде пусната на пазара в полунощ на 31 юли – ден след премиерата на постановката в Лондон.

Още преди да бъде издадена, новата книга за Хари Потър стана най-поръчваното заглавие в онлайн магазините на големите вериги книжарници и счупи няколко рекорда по предварителни продажби.

Действието в пиесата се развива 19 години след „Хари Потър и даровете на смъртта“ и се фокусира върху връзката между Хари и сина му Албус Сивиръс. Автори на текста са драматургът Джак Торн, режисьорът Джон Тифани и самата Дж. К. Роулинг.

Появата на пиесата през уикенда ще бъде отбелязана със среднощни партита в над 5 000 американски книжарници и библиотеки.

Дни преди официалната й премиера, постановката вече се радва на възторжени отзиви от критиците, а билетите за шоуто са разпродадени чак до май 2017 г.

Припомняме ви, че през ноември по кината ще излезе филмът по книгата „Фантастични животни и къде да ги намерим“, чието действие се развива десетилетия преди появата на Хари, с Еди Редмейн в главната роля.