fb
БиблиотекитеНовини

Русенската библиотека с проект за подобряване на финансовата грамотност

1 мин.
ruse

ruse„Финансови услуги в модерната библиотека“ е новият проект на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, който ще обучава русенци на основна финансова грамотност. Библиотечните служители ще придобият компетенции за обучаване на общността в основна финансова грамотност след обучение от служители на УниКредит Булбанк, а след това чрез последващи обучения на населението ще могат да улеснят достъпа до информация, знания и електронни услуги в сферата на финансите.

Целта на проекта е участниците в обучението да придобият умения да планират личните си финанси, умения за правилен избор на подходящ банков продукт, отговарящ на личните им нужди, да придобият навици и увереност при ползването на съвременни технологии и услуги, предлагани от финансовия сектор. Повишаването на финансовата култура сред населението ще способства за увеличаване ефективността на финансовия сектор, доверието в банките, качеството и иновациите в услугите, както и кръга от потенциални клиенти.

Проектът се реализира по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти към Програма “Глобални библиотеки – България“. Той е съвместна инициатива на Русенската библиотека в партньорство с УниКредит Булбанк, RuseInfo, НЧ „Захари Стоянов“ – град Русе, НЧ „Христо Ботев“ – с. Ценово и община Ценово, област Русе.