fb
БългарияНовини

Публиката избра своите фаворити в конкурса „Под върха“ IV

1 мин.

В първия работен ден на новата 2019 г. Софийски планински клуб обяви спечелилите наградите на публиката в конкурса „Под върха“ IV, на който „Аз чета“ е медиен партньор. Тя отреди първото място на разказа „Градината“ с автор Сибин Майналовски, второто – на „Момичето с тюркоазените коси“ от Анна Гюрова, а на трето се нареди „Под върха III“ от Николина Паякова.

Читателите избраха любимите си истории на сайта на конкурса. Първото място събра 1813 гласа, а второто и третото – респективно 1481 и 1461 гласа. Отличените творби можете да прочетете тук.

Междувременно продължава оценяването на изпратените 49 разказа. Кои ще са призьорите и по какви критерии ги е излъчило многочленното жури, в което има и представители на „Аз чета“, ще научим на официалната церемония по награждаването на 10 януари от 19:00 ч. в „Клуб на пътешественика“.

Тазгодишните награди са осигурени от Софийски планински клуб, магазини „Стената“, Айляк Хамак, 360°, Hotel Tihiat kat, „Софтпрес“, Doppelherz Bulgaria, изд. „Жанет 45“ и Velocafe.bg.

[ + ]