fb
От издателстватаСпециални

Пускат книжна „Противоотрова“ за любителите на селф-хелп литература

1 мин.

Какво си представяме, когато говорим за “щастие”? Верен ли е традиционният път към щастието? Полезна ли е наистина литературата за самопомощ? Това са въпросите, които си задават хиляди хора по света и чиито отговори търси журналистът Оливър Бъркман в своята силно нашумяла книга „Противоотрова”, публикувана у нас от изд. „Еднорог“.

Oliver-BurkemanИзключително популярните книги за самопомощ като че ли нямат желания от всички ефект и не изпълняват щедрите си, примамливи обещания. Богатството, дори и значително, не е задължителна предпоставка за щастие. Ежедневните проблеми и препятствия, с които се сблъскваме в любовта, семейството и на работното място, твърде често ни носят повече стрес, отколкото удовлетворение. И все пак милиони хора инвестират сериозни суми в селф-хелп литература.

Авторът на „Противоотрова“ Оливър Бъркман е журналист в „Гардиън“, където води успешната седмична рубрика „Тази колонка ще промени живота Ви“. Той пише на разнообразни теми, които включват социална психология, културата на самопомощ и науката за щастието, и е известен като един от най-отявлените противници на франчайза за позитивно мислене „Тайната“.