fb
Книги и киноСпециални

Ридли Скот и Джош Малерман продуцират екранизация на „Червеното пиано“

1 мин.

Продуцентската компания на Ридли Скот Scott Free Production подготвя филмова адаптация на романа „Червеното пиано“ (изд. „Deja Book“) съвместно с Atlas Industries и фирмата на Райън Люис и самия Джош Малерман – Spin a Black Yarn, съобщава Deadline. Сценарист ще бъде Барнет Бретлър.

Chervenoto piano Dzhosh MalermanНовината идва след колосалния успех на адаптацията на „Кутия за птици“ на Netflix, която само за седмица привлече рекордните 45 млн. гледания в онлайн платформата.

„Червеното пиано“ е психологически хорър за музикалната банда The Danes, чиято слава затихва. Някогашните „любимци на Детройт“ отчаяно търсят вдъхновение за нов хит и от това се възползва агент от американската армия. Той вербува групата, начело с вокалиста Филип Тонка, на мисия в далечната пустиня Намиб. Опасното пътешествие в пустошта отвежда Тонка право в сърцето на зловещ, извратен заговор.

В бъдеще Atlas Industries и Spin a Black Yarn ще продуцират и филма Only Children, базиран на оригиналния сценарий на Малерман.

Снимка на публикацията: Charles Sykes