fb
НовиниПо света

Рийз Уидърспун избра вълнуващ трилър за своя книжен клуб

2 мин.

Американската актриса Рийз Уидърспун избра вълнуващия трилър на Меган Миранда „The Last House Guest“ за своя литературен клуб.

В началото на всеки месец, актрисата, която е и страстен читател, избира една книга, която е успяла да й привлече вниманието, и я обявява за книга на месеца. Така в продължение на няколко седмици тя допринася за популяризирането на книгата и автора и провокира сериозни дебати около темата на романа.

Уидърспун представи книгата на Меган Миранда „The Last House Guest“ с думите:

Представете си последната лятна нощ в Литълпорт, Мейн. Ейвъри Грийн открива, че най-добрата й приятелка е изчезнала. Дали някой я е убил? Или тя се е самоубила? Ще се опитвате да предположите какво се е случило до самия край на книгата. Нямам търпение всички вие да прочетете романа и да го обсъдим заедно.

Меган Миранда е автор на бестселърите  „All the Missing Girls“ и „The Perfect Stranger“. Тя е израстнала в Ню Джърси, САЩ, завършила е Масачузетския технологичен институт, а в момента живее в Северна Каролира със съпруга си и двете си деца.

„The Last House Guest“ се появи на американския пазар на 18 юни тази година, а ето и няколко думи от описанието на сюжета на книгата:

В Литълпорт, Мейн, винаги имаш усещането, че има две отделни градчета. В едното живеят богаташите, които идват само за лятото, а в другото живеят онези, чийто живот е пряко свързан с предоставяне на услуги на идващите за лятото“. Обикновено местните и богатите момичета, не се сприятеляват, но точно това се случва едно лято със Сади Лумън и местната жителка Ейвъри Грийн. Всяко лято в продължение на близо 10 години, двете момичета са неразделни, докато един ден Сади е намерена мъртва.Според полицията става дума за самоубийство, но Ейвъри има усещането, че има хора сред местната общност, които смятат, че вината е нейна и е решена да изчисти името си.

Снимки: Reese’s Book Club x Hello Sunshine