fb
НовиниПо света

Рийз Уидърспун написа първата си детска книга

2 мин.
Снимка: Reese Witherspoon/Facebook

Рийз Уидърспун издава картинна книга, вдъхновена от детските ѝ приключения, пише People. Актрисата, която е страстен читател, обяви, че изданието ще излезе със заглавието Busy Betty и ще бъде публикувана от Flamingo Books на 4 октомври.

„Мислех да създам детска книга с реалистични млади женски герои, още откакто имам дъщеря“, каза 45-годишната Уидърспун пред People в ексклузивно изявление. „Когато бях дете, мозъкът ми беше пълен с милион идеи и повече енергия, отколкото повечето възрастни биха могли да управляват, така че Бети наистина се основава на приключения от моето детство.“

Busy Betty, илюстрирана от Синди Ян, разказва за малко момиченце, което изведнъж се сеща, че трябва да изкъпе миризливото си куче Франк, преди приятелката ѝ Мей да пристигне. „Но да изкъпеш Франк е по-трудно, отколкото си е мислила“, пише в анотацията на книгата, „и точно когато това изглежда невъзможно, с помощта на Мей, Бети научава, че може да постигне всичко с постоянство, работа в екип и една страхотна идея“.

„Тази книга е вдъхновена от моето собствено поведение като дете“, обяснява звездата от The Morning Show в изявление. „Винаги пеех, танцувах и изследвах.“

През 2018 г. Уидърспун издаде първата си книга Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love, and Baking Biscuits. Тя е и основател на Hello Sunshine – медийна компания, която се фокусира върху разказването на истории на жени. Уидърспун също сформира Reese’s Book Club и Reese’s YA Book Club.

Звездата обясни, че последните няколко години и животът в пандемия са ѝ дали нова перспектива за по-нататъшни цели в кариерата.

„Свободното време по време на пандемията ми даде възможност да се пренасоча към това, което искам да правя“, каза Уидърспун пред People миналата зима. „Какво наистина искам да дам на света? Какво наистина искам да постигна?“

Busy Betty е един от отговорите на вътрешния въпрос на Уидърспун.

„Развълнувана съм да споделя Busy Betty със света и се надявам, че това вдъхновява децата, особено малките момичета, да бъдат креативни, любопитни и да изследват своя предприемачески дух“.