fb
НовиниПо света

Любовните романи с ежегодна официална среща в Лас Вегас

5 мин.

Всички почитатели на романтичните и любовни романи – автори, читатели, издатели, модели на корици за книги – се събраха на едно място – хотел The Golden Nugget, в Лас Вегас, и проведаха своята официална среща The Romantic Novel Convention през август. Пет дни изпълнени с много емоции, лекции, конкурси, награди, срещи с любими автори и възможности да се запознаеш с тях – какво повече можеш да искаш, ако си фен на жанра?

Доманкин и водещ на събитието е Джими Томас от Romance Novel Covers – създател на първия уебсайт, който създава и обработва образите за кориците на любовните романи, сам той е бил модел на много от тях. Другите “виновници” за организирането на тази годишна среща са хората от InD’Tale Magazine – водещи на нaградите RONE (Reward of Novel Excellence) – най-добър роман и най-добра корица за 2012 година.

Разбира се, поканени са специални гости и лектори: Дженифър Ашли (USA & New York Times Best Selling Author), Боб Майер (New York Times Best Selling Author), Лорейн Хийт(USA & New York Times Best Selling Author), Лилиана Харт (USA & New York Times Best Selling Author), Анджела Найдт(New York Times Best Selling Author), Джими Томас (Most Published Cover Model), Джулиан Мора (Cover model/Dancer/Owner  “Men Of Steel) и други.

Лекциите за тези 5 дни са разнообразни, доста информативни и могат да ти помогнат, особено ако си начинаещ автор. Някой от темите са били:

 • Как да балансираш писането със своето семейство и ежедневните задачи
 • Стъпка Втора: Опаковаката на продукта: Съдим ли за книгата по корицата и защо
 • Ръководете майсторски вашата фейсбук страница за автора, който сте
 • Kак да публикуваме, разпространяваме и продаваме сами своята електронна книга
 • Революцията на независимото книгоиздаване

„Поредиците продават. Направете така, че всичко което пишете да е оформено като поредица“, разказва Елена Дилиън, автор на романите “Breathe” и “Crushing”. Тя споделя и една хитринка за това как авторите да продават по-добре себе си като продукт: “Мислете за себе си, представете си се като уверената жена, която искате да бъдете”.

Освен лекциите, организаторите са се постарили всяка вечер да има различно, но тематично и винаги обвързано с книгите, забавление за всички дошли на тази официална среща.

Можете да присъствате на бал с костюми и маски, на който всички трябва да са облечени като героите от любимите си любовни романи. Провеждат се състезания, танцува се много и дори има организирана сватбена церемония.

Конкурс Мистър Казанова разнообразява едната вечер – представени са много скечове, сценки, както соло изпълнения, така и от двама, трима и повече актьори, танцьори, всички те модели на корици. Всичките представления са посветени на  и представящи ухажванията на Казанова, взети от различни романи и автори. Конкурсът завършва с избирането на победител – Mr Casanova 2013 Winner, много други награди и възможности за снимка с всеки един от участниците. Хореографията за целия спектакъл е изготвена от Джулиън Мора, легендарен танцьор и изпълнител.

Организаторите са се погрижили за всички фенове – организират се срещи с любими автори – Author/Reader Meet & Greet. Два часа, в които можеш да седнеш и да поговориш със своя любим автор, да вземеш автограф, да си закупиш лично от него книгата. Групите са от по трима човека, срещата продължава 10минути, прави се предварителен график. По същото време тече и Book Fair – там можеш да закупиш любимата си книга в електронен или хартиен вариант, отново да получиш автограф, да се снимаш с него или с моделот корица на книга.

И може би най-вълнуващото събитие е връчването на годишните RONE награди за романтична литература. Част от условията за попадането на една книга в номинациите е, че трябва да е издадена в периода 01.2012г. – 12.2012г., читателите да са гласували за нея, в полуфиналите попадат 5 до 8 от тези заглавия.

И ето някой от победителите в наградите RONE:

 • Съвременна тематика:  Married by Monday – Catherine Bybee
 • Еротика:  The Perfect Score – Kellie Kamryn
 • Американски исторически:  Beautiful Bad Man – Ellen O’Connell
 • Историческа (преди Средновековието): The Highlander’s Reward – Eliza Knight
 • Историческа (след Средновековието):  The Duchess War – Courtney Milan
 • Историческа новела: The Governess Affair – Courtney Milan
 • Фентъзи:  Merlyn’s Raven – Rose Vanden Eynden
 • Паранормални:  Nightfall – Norah Wilson
 • Пътешествие във времето:  Dreamspell – Tamara Leigh
 • Съспенс/Трилър:  All Fall Down – Julie Coulter Bellon
 • Научна фантастика:  Clockwork Blue: The Lumiere Chronicles – Gloria Harchar
 • Мистерия:  Sea of Secrets – Amanda DeWees
 • Вдъхновяващи:  A Legacy of Lies – Stephenia H. McGee

Ако с този репортаж сме ви заинтригували достатъчно и искате още информация, уеб сайтът на наградите е http://romancenovelconvention.com/ и може да следите кога ще стане активно записването за официална среща за 2014-та година.

[ + ]