fb
БългарияНовини

Русе и Велико Търново се включват този уикенд в „Стара хартия за нова книга“

2 мин.

Националната кампания „Стара хартия за нова книга е вече към края си, а през този уикенд ще се проведат последните две събития. На 28 септември за пета поредна година в инициативата ще се включат децата от Русе, а в неделя – 29 септември за първи път и малчуганите от Велико Търново ще могат да предадат стара хартия за рециклиране и да получат нова книга.

В Русе стара хартия ще може да бъде предавана на 28 септември между 10,00 и 13,00 ч. на пл. „Свобода“, пред Съдебната палата, а за настроението на присъстващите ще се погрижат талантите от Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Във Велико Търново стара хартия ще може да бъде предавана на 29 септември между 10,00 и 13,00 ч.  на централния вход на парк Марно поле, а през целия ден много забавления, музика, танци, тематични игри и награди очакват всички малчугани, които се включат в събитието.

Кампания „Стара хартия за нова книга“ се провежда с медийната подкрепа на „Аз чета“, а условията за участие са прости. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 килограма стара хартия за рециклиране, получава нова детска книга по избор, както и няколко други подаръка. Ако детето донесе повече от 5 килограма, получава подарък втора книжка – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Едно дете обаче не може да получи повече от 2 книги. В София събитието беше част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се проведе под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова.

Повече информация за събитието в Русе може да откриете тук, а за събитието във Велико Търново – тук.

„Стара хартия за нова книга“ се организира от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и се провежда с подкрепата на общините и регионалните библиотеки. Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“, „ФЮТ“, инициативата „Забавното четене“, фондация „Културни перспективи“ и фондация „Светът на Мария“. Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Златното пате“, „Албо груп“. Медийни партньори са „Аз чета“, Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, detskiknigi.com, clubz.bg, Майко мила!, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

Снимка: Организаторите