fb
@-книгиАудиокниги

Руската социална мрежа ВКонтакте ще предлага и аудиокниги

1 мин.

Руската социална мрежа ВКонтакте се подготвя да започне да предлага и аудиокниги на своите потребители. Новата услуга обаче ще е достъпна най-рано през следващия месец, съобщи Publishing Perspectives.

ВКонтакте стартира през 2007 година и е сред най-популярните социални мрежи за хора, които говорят руски език. По данни на собствениците й, около 100 милиона души използват платформата всеки месец. Тя е сред най-посещаваните сайтове в Русия в момента, по данни на сайта за уеб анализи Alexa.com.

Издатели, с които ВКонтакте води разговори, твърдят, че аудиокнигите ще се предлагат като платена допълнителна услуга към мобилните приложения на ВКонтакте. Очакванията са, че към момента, в който започне предлагането на тази услуга, потребителите ще могат да избират от над 10 000 заглавия за слушане.

Запознати с разговорите твърдят, че се очаква до 40 милиона потребители от Източна Европа да имат интерес към тази платена услуга. Идеята към момента е неограничен достъп до всички аудиокниги да струва 299 рубли месечно или точно 7,91 лева.

Конкуренцията на ВКонтакте на пазара на аудиокниги в Русия основно е ЛитРес – платформа, която държи около 50% от пазара и Storytel, които държат около 15-20%.

Вижте още:

Simon & Schuster променят условията си за електронни и аудиокниги в обществените библиотеки

Аудиокнигите са по-емоционално ангажиращи от филмите

Източник  на снимката: Pixabay