fb
БългарияНовини

С конкурс за есе продължава кампанията „Спри, детето запази“

2 мин.
Spri, deteto zapazi

Spri, deteto zapaziС конкурс за есе, който да предизвика фантазията на децата до 18 години, продължава кампанията за пътна безопастност на Българската национална телевизия „Спри, детето запази“. Кампанията апелира за повече толерантност на пътя от страна на пешеходци и шофьори, като стартира с нова сила именно в началото на новата учебна година, когато децата ще се движат още по-активно навън.

Всички деца, ненавършили пълнолетие, може да участват в конкурса, като разкажат своите истории, мисли, емоции и преживявания на пътя или споделят забавни моменти от пътувания с автомобил, колело, или на пешеходната пътека.

Получените есета ще бъдат публикувани в секцията на „Спри, детето запази!“ в сайта на БНТ, където от 8 до 14 септември ще може да се гласува за всяко едно есе. Именно зрителският вот ще определи първо, второ и трето място. Победителите ще като награда по един електронен четец и комплекти книги с най-добрите детски заглавия на пазара. Децата ще бъдат наградени по време на специално събитие на 15-ти септември в Борисовата градина в рамките на кампанията “Спри, детето запази!”.

Есетата трябва да се изпратят на имейл gledam@bnt.bg, или по пощата на адреса на обществената медия – София 1504, ул. „Сан Стефано“29. Всеки участник трябва да посочи трите си имена, възраст, населено място, e-mail адрес и телефон за контакт с родител (или настойник). Есетата трябва да са с обем до 2 страници, шрифт Times New Roman, размер 12/14, а крайният срок за получаването им е 7 септември.

БНТ стартира кампанията „Спри, детето запази!“ съвместно със Столична община през 2012 година. Тя е подкрепена от редица общини в страната, обществени организации, фондации и представители на бизнеса. Множество пешеходни пътеки в близост до училища бяха обновени, а в няколко големи града бяха монтирани над 70 предупредителни пътни знака със слогана „Спри, детето запази!“.

„Аз чета“ е партньор на инициативата от тази година, заедно с Технополис, издателство „ФЮТ“ и издателство „Enthusiast“.

Повече подробности за конкурса може да намерите в сайта на БНТ и на фейсбук старницата на кампанията „Спри, детето запази“.