fb
БългарияНовини

С поетичен пърформанс „Лууп поезия“ Иван Димитров тръгна на национално турне

2 мин.
Ivan Dimitrov, turne, Sofia
Nacionalno turne na Ivan Dimitrov

снимка: Деси Морска

С магично и разтърсващо дзен четене стартира националното турне „Лууп поезия“ на Иван Димитров. Последният му  поетичен пърформанс с нови и публикувани вече стихотворения, с поетизирана проза и разкази,  започна от „Парти къщата“ в София на 1 февруари и продължава до 12 февруари. В следващите повече от десет дни „Лууп поезия“-та ще посети пет града и ще се представи в пет различни пространства. Пазарджик (08.02.2015) – „КнигАрт Кафе“; Габрово (09.02. 2015) –– Галерия „Орловска“ 10; Велико Търново (10.02. 2015) – „Там „; Варна (11.02. 2015 ) – „Параграф 22“ и Шумен (12.02.2015) – Кафе-клуб „Делфина”

Елате, за да се срещнем”, казва самия Иван Димитров.

С помощта на лууп стейшън Иван миксира поезия и музика на живо. Съвсем сам. По този начин поезията като отпечатване на момент на лист хартия се смесва с музиката, създадена в момента на срещата с публиката. Резултатът е един своеобразен поетичен джем сешън, в който познатото звучи различно, а различното – познато.

Иван Димитров е автор на четири книги, драматург, който е поставен за пръв път в Ню Йорк, спорадичен фотограф и музикант. За себе си обича да казва, че е писател, не поет. Другите обичат да твърдят за него обратното. В отговор на техните твърдения той продължава да настоява, че това определение му звучи като мръсна дума и моли да не бъде псуван в очите.

В последно време влиза и в ролята на музикант, но не обича да бъде определян като поет с китара, а като автор с лууп стейшън. В пърформанса си той използва парчета от първата си стихосбирка „Поет на портрет”, както и нови публикувани (и непубликувани още) текстове

Освен с него и неговия пърформанс ще се срещнете и с проекта „Чудна работа” и неговият създател Даниел Василев.

„Аз чета“ е медиен партньор на турнето.

Присъединете се към събитието във фейсбук. Скоро може и да е във вашия град, с раница, техника и книга в ръка, а „Лууп поезия” ще се случва пред очите ви.

[ + ]