fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Книги и киноСпециални

Самюъл Джаксън играе злодей във филма „Възкресяване“ по Стивън Кинг?

2 мин.

възкресение стивън кингСтивън Кинг, който в последно време е в страхотна форма, през 2014 г. ни зарадва с мрачния, но вдъхновяващ роман „Възкресяване“, отдаващ почит към едни от най-големите класици на хорър жанра (Шърли Джаксън, Брам Стокър, Артър Макън, Мери Шели, Х. Ф. Лъвкрафт и др.)

Сюжетът проследява историята на пастор Чарлс Джейкъбс, който след семейна трагедия се отрича от Бог, и на Джейми – рокаджия, когото Джейкъбс изцелява от наркомания. Обсебен от електричеството, бившият духовник се отдава на експерименти, граничещи с лудостта, а Джейми пък жадува да надникне в кутията на Пандора, отворена от Чарлс…

Екранизацията на бестселъра е вече в напреднала пре-продукция: Джош Буун, който успешно адаптира тийн-хита Вината в нашите звезди на Джон Грийн, се е заел както с написването на сценария, така и с режисурата. Въпреки това все още да не е съвсем ясно кога ще стартират снимките.

Майкъл де Лука, стоящ зад изключителни заглавия като „Социалната мрежа“ на Дейвид Финчър, „Американска история Х“ на Тони Кей и „Буги нощи“ на П. Т. Андерсън, ще се нагърби с продуцирането. Интересното е, че де Лука има сериозен опит и при пренасянето на няколко книги на големия екран, сред които са „Кешбол“ по Майкъл Луис, „Краят на детството“ по Артър Кларк и срамната, но отвратително популярна Петдесет нюанса сиво“ по Е. Л. Джеймс.самюъл джаксън

Американският актьор Самюъл Л. Джаксън е проявил интерес към ролята на свещеника, поне според слуховете. Още няма нищо потвърдено, но вероятно съвсем скоро ще стане ясно дали и доколко има истина в изтеклата информация.

Припомняме, че Джаксън вече е участвал в два проекта, инспирирани от произведения на Кинг – „1408“ на Микаел Хафстрьом и „Клетка“ на Тод Уилямс, така че евентуалната му поява в трети ще затвърди една добра традиция. Стискаме палци „Възкресяване“ да бъде реализиран достойно и да го видим из родните кина в близко бъдеще.