fb
Книги и киноСпециални

Сандра Бълок с главната роля в адаптацията на “Кутия за птици” от Джош Малерман

1 мин.

Kutiya za ptitsi Josh MalermanNetflix продължава да адаптира всички наши любими книги, като новината за следващият им проект ни остави без думи. На голяма екран се очаква да видим дебютната книга на Джон Малерман – “Кутия за птици” (изд. “Deja Book”), като снимките по филма започват през август, съобщи самият писател в Twitter.

Главната роля в екранизацията ще бъде поверена на носителката на Оскар – Сандра Бълок. Тя ще изиграе майката на две деца, опитваща се да оцелее в свят, където един поглед към неизвестното подтиква всеки към смъртоносно насилие. За да се спасят, те трябва да поемат на пътуване по река с лодка, двайсет мили, със завързани очи, разчитайки само и единствено на разума и обучените уши на децата си.

Главният продуцент на Netflix Скот Стъбър започва да работи по “Кутия за птици” в Universal, но взима проекта със себе си, когато се мести в стрийминг платформата по-рано тази година.

Филмът ще бъде режисиран от датската носителка на Оскар Сюзан Биер (“В един по-добър свят”, “Братя”, “Серена”), а сценарият ще бъде написан от Ерик Хейзерер (“Първи контакт”). Продуценти ще бъдат Дилан Кларк (“Възходът на планетата на маймуните”, “Забвение”), Клейтън Таунзенд (“Джей Еф Кей”) и Крис Морган (“Бързи и яростни” 6 и 7, “Мумията”).

Нашите гледни точки за романа “Кутия за птици” от Джош Малерман може да прочетете тук и тук.