fb
БългарияНовини

Седмица на книгата стартира в УНСС

2 мин.

От 26 до 29 април в Централно фоайе на УНСС се провежда „Университетска седмица на книгата“. Събитието се организира за първа година и включва книжен базар с участието на над десет български издателства, както и различни литературни представяния и срещи с автори. Освен образователна и нехудожествена литература, на изложението се предлагат и романи от български и чужди автори, както и книги за деца.

Официалното откриване се състоя на 27 април, като на него присъстваха представители на университета, Министерство на културата, Столична община, Национална библиотека, Асоциация „Българска книга“ (АБК) и Студентски съвет.

Ректорът на УНСС проф. Димитров приветства гостите като подчерта колко ценен капитал са книгите и колко важна е ролята им за развитието на студентите.

Председателят на УС на АБК Десислава Алексиева изказа специални благодарности на екипа на УНСС за организацията и на издателите, подкрепили инициативата чрез участието си.

А представителите на Столична община и Националната библиотека пожелаха събитието да се превърне в традиция.

Книжният базар в рамките на Седмицата на книгата продължава до 29 април включително, като от 10 до 17 часа всеки желаещ може да го посети и да закупи разнообразни заглавия със специални отстъпки.

На 28 април (четвъртък) ще се проведат и няколко литературни представяния, които също са отворени за външни гости.

От 14 часа двама лектори ще отговорят на въпроса „Как да се синхронизираме с живота и бъдем от малцината, които намират удовлетворение?“. Презентацията на Цвети и Димо Георгиев ще обхваща теми от 3 книги с автори Питър Сейдж и Дейвид Хокинс на издателство „Ракета“.

От 15 часа издателство „Еделвайс“ ще представи книгата „Руската Атлантида“ на Димитър Стоянов.

А от 16 часа издателство „Лемур“ ще представи автора Арсен Мердански и книгата „Трите смърти на Америгор“.

Още за Университетска седмица на книгата и включените в нея събития и издателства може да видите и тук.